23948sdkhjf

Genopret husets arkitektur med nye vinduer

Tilbydes
Udløber
23. september 2020

Det er en skrøne, at nye vinduer kun passer til nye huse. Faktisk kan man i mange tilfælde rette op på fortidens synder med en tiltrængt vinduesudskiftning.

Mange ældre huse har på et tidspunkt fået skiftet vinduerne uden at der blev taget hensyn til arkitekturen. Det var især praksis under og lige efter energikrisen i 70’erne, hvor termovinduer uden poste og sprosser rask væk blev sat i gamle huse. Resultatet er ikke altid lige kønt, men det findes der heldigvis råd for.

Nye vinduer i klassisk design
Vinduer er vigtige for bygningers udtryk, og i Danmark har vi en varieret facadearkitektur med mange forskellige vinduestyper i en række forskellige farver og designs.

Eftersom nybyg kun udgør omkring en procent af den samlede bygningsmasse, fremstiller den danske vinduesbranche både vinduer til nye, ældre og meget gamle huse. Hvad enten der er tale om en patriciervilla, en murmestervilla, en københavnerkarré eller et 70’er parcelhus, findes der en vinduesløsning i husets ånd, som samtidig lever op til nutidens strenge krav til energieffektivitet. For eksempel med sprosser – ægte kitfalsede i koblede vinduesrammer eller såkaldte energisprosser, der er klæbet på glasset. Selv det umbragrønne enkeltfags vindue fra 70’erne kan fremstilles efter moderne standarder.

På mange vinduesproducenters hjemmeside kan man uploade et billede af huset, og virtuelt ”skifte vinduer”, hvis man er i tvivl om, hvilken vinduesløsning og eventuelt farve, der klæder huset.

Kernetræ eller nye materialer efter gamle dyder
For 100 år siden blev de fleste vinduer fremstillet af kernetræ, der, som navnet antyder, er kernen af træstammen, hvor det mest fugtstabile træ findes. Det samme gør vinduesproducenterne i dag, når de fremstiller trævinduer efter den frivillige kvalitetsstandard, DVV. Her er det nemlig et krav, at der anvendes minimum 90 procents kernetræ i træelementerne.

Men danskerne har også taget de nye materialer og kombinationer til sig, som for eksempel træ/alu-vinduer, plastvinduer eller aluminiumsvinduer, som blandt andet kan anvendes hvor der stilles særlige krav til hygiejne og vedligeholdelse. Også disse typer af vinduer fremstilles med det samme udseende som dengang. Den eneste forskel er, at nye vinduer er langt mere energieffektive og i mange tilfælde har en længere levetid end de gamle.

Med andre ord er begrænsningerne få og mulighederne uendelige, hvis vinduerne trænger til en udskiftning eller huset til en arkitektonisk genopretning.




Udbyder
Vinduesindustrien
Inge Lehmanns Gade 10, 5
8000 Aarhus C
Danmark

Elisabeth Lykke Nielsen
Telefon: +45 31902090


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.141