23948sdkhjf

Skift vinduer for pengenes skyld

Tilbydes
Udløber
23. september 2020

En komplet vinduesudskiftning er en pæn udskrivning for de fleste boligejere. Heldigvis er der både penge sparet og tjent ved at gøre det.

Udover forøget komfort, muligheder for mere dagslys og bedre indeklima er der også økonomiske fordele ved at skifte de gamle vinduer ud med nye. Ikke alene kan der spares penge på energiregningen, men samtidig stiger boligens salgsværdi ofte, ligesom der findes forskellige former for tilskud og fradrag, husejeren kan søge.

Energiregningen bliver lavere
De fleste boligejere vil kunne spare adskillige tusinde kroner om året på varmeregningen, hvis de skifter de gamle vinduer ud med nye. Og vælger man vinduer med energimærke A, er besparelsen størst.

På hjemmesiden www.energivinduer.dk kan man ved at indtaste boligens størrelse, opvarmningsform og vinduernes alder få en beregning af, hvor stor besparelsen kan være.

Boligens salgsværdi bliver højere
Tilbagebetalingstiden på nye vinduer er lang, hvis man måler alene på energibesparelser. Til gengæld stiger boligens salgsværdi ofte, ligesom de løbende udgifter til vedligeholdelse kan falde, da nye vinduer i de fleste tilfælde ikke kræver lige så meget vedligeholdelse som gamle.

Et hus med nye, energimærkede vinduer vil i reglen også opnå et bedre energimærke, når det skal sælges. Og et godt energimærke er med til at presse prisen op og liggetiden ned. 

Tilskud og fradrag skæpper også i kassen
Også muligheden for tilskud og fradrag bør være en del af de økonomiske overvejelser i forbindelse med en vinduesudskiftning. For eksempel giver flere energiselskaber tilskud til nye vinduer, hvis man kan spare på energien ved at skifte. Det kræver lidt papirarbejde at få samlet og indsendt de rigtige oplysninger, men det lønner sig ofte i den sidste ende.

Endelig er det stadig muligt at søge håndværkerfradrag for montørens eller tømrerens arbejde.

De økonomiske fordele ved vinduesudskiftningen kan med andre ord være større end først antaget, for som bekendt gør mange bække små en stor å.


 
Udbyder
Vinduesindustrien
Inge Lehmanns Gade 10, 5
8000 Aarhus C
Danmark

Elisabeth Lykke Nielsen
Telefon: +45 31902090


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.19