23948sdkhjf

Nye vinduer har lang levetid

Tilbydes
Udløber
23. september 2020

De vinduer, den danske vinduesbranche producerer i dag, har lang levetid set i forhold til vinduer fra før årtusindskiftet. Det er der flere grunde til.

Takket være den produktudvikling, som er foregået i den danske vinduesbranche siden slutningen af 90’erne, har nye vinduer i dag en lang levetid i forhold til for blot 20 år siden. Samtidig er vinduernes energiperformance så god, at det bliver svært at forbedre den i mange, mange år fremover.

Nye måder at bruge materialerne på
For eksempel er der udviklet nye måder at bruge materialerne på, så det i dag blandt andet er muligt at købe vinduer med træ indvendigt og aluminium udvendigt og evt. materialer i midten, som bryder kuldebroer – de såkaldte træ-/aluvinduer.

Men også plastvinduer har gennemgået en markant udvikling med nye slankere profiler i dansk design, så det er muligt at fremstille plastvinduer med samme tykkelse af karm, ramme og eventuelle sprosser, som hvis det havde været vinduer fremstillet af træ eller træ/alu.

Øget fokus på materialers kvalitet
En anden årsag til nye vinduers lange levetid er en forbedret materialekvalitet.

For trævinduers vedkommende har branchen gennem kvalitets- og garantiordningen DVV forpligtet sig selv og hinanden til at anvende minimum 90 procent kernetræ i de udvendige dele af vinduerne. Da kernetræ er meget mere fugtstabilt end splintved, holder det i flere år. Samtidig behøver træet ikke at blive imprægneret med kemikalier, lige som det heller ikke behøver at blive malet så ofte.

Hvis man vil være sikker på at få trævinduer fremstillet af kernetræ, skal man vælge 2ØKO-behandlede vinduer. Det er nemlig branchens egen betegnelse for trævinduer fremstillet af min. 90 % kernetræ med miljøvenlig overfladebehandling.

Alle vinduer skal vedligeholdes
Selvom det er muligt i dag at vælge vinduer, som ikke har brug for ret meget vedligeholdelse, skal alle vinduer med jævne mellemrum dog have smurt hængsler og beslag. Ligesom man heller ikke må glemme at vaske plast- og aluminiumsvinduer udvendigt på karm og ramme en gang imellem.
Udbyder
Vinduesindustrien
Inge Lehmanns Gade 10, 5
8000 Aarhus C
Danmark

Elisabeth Lykke Nielsen
Telefon: +45 31902090


Se hjemmeside
Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.156