23948sdkhjf
Del siden
Tilbydes

Termografi af bygninger 

Udløber
2. november 2027

CB Group har brugt termografi til lokalisering af potentiale for energibesparelser siden 2009. 
Vi har hjulpet danske og udenlandske kunder med at opnå et detaljeret overblik over energislugere i bygningsmassen, med termografi som det primære værktøj. 
Derigennem har vi opnået en stor knowhow, og står derfor stærkt i branchen, i forhold til kompetent rådgivning indenfor området. 
 
Termografi kan afsløre både kuldebroer (dårlig/mangelfuld isolering) og utætheder (utætheder i bygningens konstruktioner). Typisk er det utæthederne, der giver de største komfortmæssige problemer, i form af f.eks. trækgener. 
 
Som en del af vores professionelle tilgang til rådgivningen, er vi naturligvis certificeret iht. ISO9001, og arbejder i alle vores daglige rutiner efter vores ISO9001-kvalitetsstyringssystem. 
 
Vi rådgiver altid uvildigt, og hos os kan kunden derfor altid føle sig tryg, med den bedste rådgivning, ud fra et professionelt synspunkt, med fokus på den rigtige løsning for bygningen, og ikke med bagtanke om mersalg af individuelle produkter.  
 
Skal bygningens energiforbrug kortlægges og reduceres, er termografi et rigtig godt udgangspunkt for yderligere rådgivning. Ved hjælp af termografibilleder kan vi identificere de områder af bygningen, hvor der kan reduceres energispild og dermed forbedre energieffektiviteten. 
Kuldebroer i bygningen kan også have negativ indflydelse på komforten og indeklimaet, og vores rådgivning tager derfor også disse forhold med i vurderingen af, hvor en eventuel renovering bør tage udgangspunkt. 
 
Termografibillederne indgår altid i rapporten, som dokumentation.  
 
Også ved nybyggeri kan der være et krav om dokumentation af isoleringsforholdene i bygningen, inden aflevering. Det ses typisk i forbindelse med DGNB-certificering, hvor termografi er et af de krav, der stilles for at opnå certificeringen. Termografi ved nybyggeri kan også indeholde dokumentation af både kuldebroer og utætheder, som følge af utætheder i bygningen. 
 
Selve undersøgelsen sker med et kamera, der opfanger infrarød stråling, og omsætter strålingsmængden til at billede vi kan tolke på. 
Kameraet er ekstremt temperaturfølsomt og kan registrere temperaturforskelle på helt ned til 0,05 °C. Selv små afvigelser i isoleringsevnen kan derfor lokaliseres. 
Ud over at kameraet kan bruges til at spore fejl i bygningens klimaskærm (vægge/tage/gulve), kan det også bruges til at lokalisere gulvvarmeslanger. Det hjælper vi ofte håndværkere med, så der ikke fejlagtigt sker brud på gulvvarmen, i forbindelse med nedboring i gulve med indlagt varme. 
 
Vil du vide mere? 
Du kan læse mere om termografi på https://cbgroup-erhverv.dk/index.php/termografi/ og du er altid velkommen til at kontakte os. Kontakt gerne Kasper Rudolfsen, som er ansvarlig på dette område. 
Du finder kontaktoplysninger på vores medarbejdere her: https://cbgroup-erhverv.dk/index.php/medarbejdere/ 

CB Group
Havnegade 76
5000 Odense C
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38978039
P nummer: 1022889512

Kontaktperson

Kasper Rudolfsen
Direktør
+45 53821362 kr@cbgroup.dk

Send til en kollega

0.047