23948sdkhjf

Kolding investerer 11 milliarder i byudvikling

Undervisningsregion
Danmark > Syddanmark > Kolding Kommune
Periode(r)
Løbende optagelse

Kolding er en af landets mest attraktive kommuner at flytte til, og med en tilflytning på 901 nye borgere i 2015 er indbyggertallet nu oppe på 91.530.

Den store befolkningstilvækst skaber grundlag for øget boligbyggeri. Ca. 1.400 boliger er nu på vej, og de høje vækstrater fortsætter fremover båret frem af den øgede befolkning. For at fremskynde boligbyggeriet har kommunen i 2015 og 2016 afsat 40 millioner ekstra på byggemodning, særligt til udstykning i Seest, Dalby samt i Eltang og Nr. Bjert nord for Kolding by.

En af drivkræfterne bag befolkningstilvæksten er de mange studerende, der flytter til byen. Det er visionen, at antallet af studerende i 2022 skal være fordoblet fra de nuværende ca. 5.600, og samtidig skal størsteparten af de studerende blive og bo i byen. Derfor har kommunen som mål at bygge mindst 350 ungdomsboliger, og støtter de kommende år flere forskellige byggerier.

Koldings beliggenhed centralt i landet og med god adgang til motorveje gør den ligeledes attraktiv for udviklere af kontor, butik og logistikejendomme. Faktisk oplever Kolding, som et af de få steder i landet, en efterspørgsel på kontorfaciliteter, der overstiger udbuddet. Blandt de kommende kontorinvesteringer er domiciler for Danske Bank og Sydbanken, mens SKJ Enterprise planlægger at opføre et 8.000 kvm stort kontorhus med 10 lejemål i Bramdrupdam i Kolding Nord.

Undervisningsadresse

Scandic Kolding
Kokholm 2
6000 Kolding

Send til en kollega

0.257