23948sdkhjf

Måling og tolkning af spændingskvalitet

I alt DKK 4.500 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
8. februar 2023

8. februar 2023

Hvordan måler du på tilstanden i dit lavspændingsnet/din installation? Hvordan tolker du de målte resultater? Gennem teori og praktiske øvelser får du på dette kursus et overordnet kendskab til, hvad spændingskvalitet omfatter, og hvilke konklusioner du kan drage om årsagerne til forskellige forstyrrelser i dit net.

Stadig mere elektrisk isenkram fra LED-pærer over solceller til motorer drevet af frekvensomformere bliver tilsluttet lavspændingsnettet. Alle disse apparater påvirker elnettene og kan give varierende spændingskvalitet.

Teorien indenfor spændingskvalitet er forholdsvis tung med et højt indhold af matematik. På dette kursus præsenterer vi den matematiske teori og kobler de teoretiske aspekter med praktiske målinger og fortolkninger.

Som deltager vil du opnå et vist kendskab til hvilken teoretisk matematik, der ligger til grund for den enkelte delparameter af spændingskvalitet. Du vil også få viden om, hvordan de enkelte typer af forstyrrelser typisk udmønter sig i praksis i målinger i elnettet. Kurset har altså fokus på praktisk måling og undersøgelser af spændingskvalitet (og handler ikke om regler for tilslutning).

Målgruppe
Teknikere, projektledere og rådgivere, der arbejder med spændingskvalitet og målinger i elnetselskaber eller virksomheder med større internt elnet.

De teoretiske elementer af kurset er mest henvendt til medarbejdere, der arbejder med selve analysen af målinger efter endt måling, hvor de praktiske dele giver en bedre forståelse for, hvorfor de teoretiske aspekter tolkes som de gør.

De praktiske øvelser er lagt an på at kunne anvende eget måleinstrument, så for at få fuldt udbytte af kurset skal du medbringe dit eget måleinstrument og eventuelt en case til diskussion i plenum.

Undervisningsadresse

Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

Send til en kollega

0.219