Bygningsstabilitet og bygningsmaterialer

I alt DKK 9.900 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
7. maj 2018

8. maj 2018

- Et modul på Bygningsfysikuddannelsen

Kurset giver dig indblik byggematerialer og deres ydeevner, samt eksempler på beregning af spændinger og deformationer i bygningers bærende og afstivende konstruktioner.

Bygningsfysikuddannelsen
Dette modul indgår i Bygningsfysikuddannelsen, men kan også tages som et selvstændigt kursus. Ønsker du information om hele uddannelsen, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 12 06 00..

Formål
Kurset giver dig en god bygningsforståelse og du lærer, hvornår en bygning er stabil og hvordan en bygning kan stabiliseres. Du lærer desuden om deformationer og bygningsmaterialer.

Efter kurset har du fået en god forståelse for, hvornår bygninger er stabile og hvordan kræfter føres til terræn. Du har også fået en god forståelse for bygningers deformationer og dermed forståelse for skaders opståen.

Indhold
Det er vigtigt at forstå bygningers overordnede stabilitet og forventede deformationer for at kunne vurdere et projekt og for at kende grundlaget for den videre projektering af bygningens klimaskærm.

For at kunne forstå eventuelle opståede skader er det også vigtigt at kende bygningens deformationer fra f.eks. vindbelastninger.

Der bruges i dag mange forskellige materialer i byggeriet og det er vigtigt at kende egenskaberne hos de forskellige materialer for at kunne projektere en korrekt opbygget
klimaskærm.

Vi skulle gerne undgå fremtidige skandaler som MgO-skandalen, der på grund af ukendskab til materialets egenskaber medførte store fugtproblemer i facaderne.

Dag 1 på kurset handler om bygningers stabilitet og deformationer, mens vi på dag 2 tager fat i byggematerialers egenskaber.

Kursusmål
Når du fuldt ud har opfyldt kursets mål, har du
- Fået en god bygningsforståelse
- Lært, hvornår en bygning er stabil
- Lært, hvordan en bygning kan stabiliseres
- Lært om bygningsdeformationer og årsager
- Fået indsigt i bygningsmaterialers egenskaber og anvendelser
- Fået indsigt i skaders opståen

Undervisningsform
Undervisningen vil være en vekslen mellem teori og gruppeøvelser. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til underviserne undervejs og drøfte egne sager.

Målgruppe
Kurset er for arkitekter, bygningsingeniører, bygningskonstruktører og andre med byggefaglig baggrund, der ønsker at få større forståelse for og indsigt i bygningsstabilitet og bygningsmaterialer og dermed undgå skader og uhensigtsmæssige konstruktioner.

Undervisere
Direktør Tommy Bunch-Nielsen, BUNCH BYGningsfysik
Lektor, Akademiingeniør Per Kjærbye, DTU Byg
Seniorkonsulent Bent Grelk, Grelk Consult
Civilingeniør Carsten Munk Plum, ES-Consult A/S

Undervisningsadresse

HUSET, Hindsgavl Allé 2, 5500 MiddelfartKontaktinformation
Molio
Lyskær 1
2730 Herlev
Danmark

Dorte Persson
Telefon: +45 70120600
Fax: +45 70120800


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.38