23948sdkhjf
Del siden
Kursus

MagiCAD Beregning af piping (VVS) og ventilation

Periode(r)
Løbende optagelse

Dette kursus er en naturlig forlængelse af kurset MagiCAD VVS og MagiCAD Ventilation. Det er en dybere behandling af de muligheder, vi har for at beregne varme-, brugsvands- og ventilationssystemer. 

På kurset MagiCAD Beregning behandles det at skabe sine egne beregningsforudsætninger og tilknytte disse til udvalgte systemer. Der vil blive tegnet meget lidt på dette kursus, og dette mest i forbindelse med fejlretninger på allerede optegnede anlæg.  Beregningsrutinen gennemgås med hensyn til forudsætninger, medie i rør samt rørserier. I forbindelse med indregulering finder vi ’farligste vej’ og foretager indregulering ud fra forudsætninger, som vi selv har afstemt.

Det er på dette kursus en rigtig god idé, hvis CAD-operatør og beregner ikke er samme person, dvs. at der deltager personer fra begge lejre. Den synergi, der opnås ved dette, er typisk meget stor. 

 

Målsætning

Efter endt kursusforløb vil du kunne dimensionere og indregulere varmeanlæg, brugsvandsanlæg samt ventilationsanlæg. Endvidere skal du kunne foretage en lydberegning af ventilationsanlæg. Du vil med tekstkommandoen kunne angive forindstillingsværdier mm. i tegningerne og lave udskrift af beregninger til Excel.  Du vil ligeledes kunne lave nye beregnings-forudsætninger, angive data for anden væske i rørene samt kunne fejlfinde i anlægget, hvis beregningen giver advarsler.

 

Forudsætninger

Kendskab til Microsoft Windows på brugerniveau og erfaring med Autodesk Revit MEP og MagiCAD.

Eftersom dette kursus er fagspecifikt inden for området VVS-, og ventilations-projektering, er kendskab til dette område nødvendigt.

Ligeledes vil kendskab til beregnings-mæssige forhold være et godt udgangspunkt.

 Sprog 

Dansk 

Varighed

2 dage.

Hovedpunkter

På kurset vil der bl.a. blive undervist i:

  • Beregningsforudsætninger
  • Dimensionering
  • Indregulering
  • Styklister
  • Eksport til Excel
  • Lydberegning
  • Extended Flow Analysis
  • Brugsvandsberegning
  • Radiatorberegning

 

Videre forløb

Kontakt vores kursusafdeling for yderligere rådgivning.

se oversigten af vores øvrige kurser for installation HER

 

NTI A/S
Lejrvej 15
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12252528
P nummer: 1009002266

Undervisningsadresse

Værløse, vejle, Risskov
Alle regioner
Danmark

Send til en kollega

0.063