23948sdkhjf

BUILD: Online temadag om ventilation, indeklima og energi, 1. oktober

Undervisningsregion
Danmark > Hovedstaden > Københavns Kommune
Periode(r)
1. oktober 2020

1. oktober 2020

På temadagen vil de danske deltagere præsentere de væsentligste nye landvindinger, der er opnået i projekterne med relevans for den danske byggebranche.

Beskrivelse
Ventilation spiller en central rolle i byggeriet til sikring af et godt indeklima. Det gælder især i forhold til luftkvalitet, hvor emissioner fra mange forskellige kilder både i og udenfor bygningen skal håndteres og fjernes fra indeklimaet. Men af hensyn til energiforbruget kan det være vanskeligt at finde det rette ventilationsniveau i praksis. Vi kan ofte kun få en indikation af luftkvaliteten med de sensorer, der er tilgængelige til en overkommelig pris, og måske er det bedre for både energiforbrug og luftkvalitet at rense luften end at udskifte den.

Men det gælder også i forhold til termisk komfort. Vi har med succes reduceret varmeforbruget i byggeriet, men desværre har det medført, at mange bygninger i perioder lider under høje indetemperaturer. I Danmark, hvor udeklimaet stort set altid er køligt, er der store muligheder for at bruge udeluften til at køle bygningerne – men kan vi gøre det uden energiforbrug.   

Danmark har igennem de sidste år med støtte fra EUDP deltaget i en række internationale forskningsprojekter initieret af IEA indenfor samarbejdsprogrammet ”Energy in Buildings and Communities”, der har haft fokus på etablering af ny viden og udvikle nye ventilationsløsninger til reduktion af energiforbruget og forbedring af indeklimaet i byggeriet.

Pris
Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Tilmelding
Temadagen afholdes online 1. oktober kl. 09.00-16.30

Tilmeld dig temadagen her

 

Undervisningsadresse

Online

Send til en kollega

0.235