23948sdkhjf

Radon – hvorfra, hvorfor og hvordan i indendørsmiljøet

Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
29. september 2022

29. september 2022

Radon er en naturligt forekommende gas, som kan findes i indeklimaet i alle slags bygninger, og som kan forårsage lungekræft. Derfor er det vigtigt at forstå, hvad radon-gas er og hvordan man håndterer det både i bestående boliger, nybyggeri og renovering.

At være opmærksom på radon er vigtigere end nogensinde. Research udført af Aalborg Universitet viser at beboerne i 40 % af enfamiliehuse udsættes for et for højt niveau af den farlige radongas. Selv i nybyggede huse, der skal være radonsikrede, overskrides grænseværdien i hvert femte hus.

Senest har Green Building Council Denmark åbnet for bæredygtigheds-certificering af enfamiliehuse og rækkehuse, og her er det obligatorisk at have tjekket at radonniveauet ikke er for højt, lige som det også indgår i guldcertificering af større byggerier.

Radon er ikke kun et problem i hjemmet, det kan også findes på arbejdspladsen. Derfor har man som udlejer eller arbejdsgiver faktisk pligt til at måle radon, så man kan sikre sig at man ikke unødigt udsætter ansatte eller lejere for et sundhedsskadeligt niveau.

Der er således al mulig grund til at blive opdateret på hvad radon er, hvordan det konstateres, og hvordan der forebygges og udbedres så udsættelsen for farlige niveauer fjernes.

På dette online temamøde vil vi introducere radon, og gennemgå hvordan man kan nedsætte risikoen for at blive udsat for høje niveauer af radon. Tilmeld dig og hør nærmere om, hvorfor radon er relevant for dig og ikke noget man skal ignorere.

 Formål med temamødet:

Dette temamøde er en introduktion til hvad radon-gas er og et overblik over, i hvilke situationer man skal tænke radon og hvordan man kan nedsætte for høje niveauer.

 Udbytte:

Dette temamøde vil give dig indblik i, hvorfor man ikke bare kan ignorere radon og hvordan man forebygger skader.

 

Målgruppe:

Dette er en general introduktion, der er relevant for alle aktører i byggeriets værdikæde og for både nybyggeri og renovering.

 

Temamødet afholdes online, som du modtager link til før mødet starter.

 

Program

Kl. 14.00 Velkomst og introduktion v/ Maria Dugdale, Radonova Scientifc Ltd.

Kl. 14:05 Hvad er radon og hvorfor bekymre sig  v/ Maria Dugdale, Radonova Scientific Ltd.

Kl. 14:20 Spørgsmål og debat

Kl. 14:25 Radon i nybyggeri v/ Roald Sølager, Isola A/S

Kl. 14:45 Radon ved renovering eller ombygninger v/ Roald Sølager, Isola A/S

Kl. 15:10 Debat/afrunding

Kl. 15:25 Tak for i dag!

Undervisningsadresse

OnlineKontaktinformation
Danvak ApS

Danvak ApS
Njalsgade 76, 4. sal
2300 København S
Danmark

Tina Michelsen
Telefon: +45 36369063


Se hjemmeside
Se flere kurser
Se hele profilen

Send til en kollega

0.297