23948sdkhjf

Skab en formue med ejendomsinvesteringer

Hvis du har lyst til at begynde at investere dine penge, men ikke ved så meget om investeringer endnu, kan det virke attraktivt at investere i ejendomme, da det er mere håndgribeligt end for eksempel aktier.

Det kan være, at du er nervøs for at miste dine investerede penge, fordi du har hørt skrækhistorier fra finanskrisen i 2008, hvor folk tabte store dele af deres formue, fordi den var investeret i aktier, som faldt pludseligt og drastisk. Mursten kommer aldrig til at miste hele sin værdi på samme måde, som aktier kan, så hvis det tiltaler dig at investere din opsparing i ejendomme, er der flere forskellige muligheder herfor.

Hvis du vil investere i ejendomme er målet at bruge penge nu, som med tiden kan vokse sig til flere. Derudover skal din profit selvfølgelig være høj nok til at kunne dække dine udgifter for eksempel skatter samt diverse omkostninger ved at eje ejendommen såsom forbrug og forsikringer.

Der er nogle ting, du skal gøre dig klart, inden du kaster dig ud i ejendomsinvesteringer. For det første skal du vurdere, om der er en risiko for, at du får brug for pengene, som du vil investere, inden for en kortere årrække. Hvis svaret er ja eller måske, skal du overveje om ikke, aktier med fast løbetid passer bedre til dit behov. At investere i ejendomme er hverken noget, der gør dig rig nu og her, ej heller er det hurtigt og simpelt at få sine penge igen, hvis man pludseligt får brug for dem. Derfor betyder det også noget, hvor du er i livet. Hvis der ikke er så længe til, at du skal på pension og får behov for at bruge af din formue, er ejendomme måske heller ikke den optimale måde at investere dine penge på.

Hvorfor investere i ejendom?
Grunden til at mange mennesker ikke tør give sig i kast med ejendomsinvestering, er fordi, de ikke ved, hvor de skal begynde. Din bank kan hjælpe dig med med at tage beslutningen. Hvis du savner nogle fordele ved at investere i ejendomme udover, at det er nemt at forholde sig til, er her tre grunde til, hvorfor ejendomme kan være dit næste investeringsmål.

Først og fremmest kan du tjene godt på selve driften af en ejendom. Det betyder, at hvis du eksempelvis køber en lejlighed, som du udlejer, kan indtægten via huslejen hurtigt overstige dine faste udgifter forbundet med lejligheden, og dermed får du et godt afkast hver måned. Hvis lejligheden er steget i værdi, når du skal sælge den, kan det betragtes som en ekstra bonus.

Selvom vi hører meget om faldende huspriser i pressen, så er lejemarkedet stærkt, hvilket betyder, det ofte er meget nemt at finde lejere. Slutteligt handler den sidste fordel om den tidligere nævnte sikkerhed forbundet med fast ejendom. Værdien på en ejendom falder ikke drastisk fra den ene dag til den anden på samme måde som aktier kan.

Typer ejendomsinvesteringer
Afhængigt af dit temperament, dit overskud samt din villighed til at arbejde og lægge timer i projektet, er der forskellige muligheder for ejendomsinvestering.

Den klassiske måde at generere et overskud på en ejendom er ved at købe et håndværkertilbud, renovere ejendommen og sælge den med profit. Dette er et stort projekt og kræver, at du selv eller nogen du kender, har skruet hænderne rigtigt på og har lyst til at lægge arbejdstid i at forbedre standen og udtrykket på huset. Det kan være et hårdt men sjovt projekt at se et faldefærdigt hus forvandles til en boligdrøm foran øjnene på en. Hvis du leder efter et oplagt hus til formålet, kan du informere nogle lokale ejendomsmæglere i det område, du gerne vil købe i, så de ved, de kan kontakte dig, hvis de falder over et relevant hus.

Hvis du ikke har lyst til at have fysisk krævende arbejdsopgaver forbundet med ejendomsinvestering, kan du overveje at købe en lejlighed til udlejning i en af de mest populære byer. I de to største studiebyer i Danmark, København og Aarhus, er der altid studerende, som mangler tag over hovedet.

Hvis du køber en lejlighed centralt i en af de to byer, skal du nok få den lejet ud meget hurtigt, selvom du tager en høj husleje for den. Du skal dog være opmærksom på, at der er regler for, hvor høj en husleje du må tage, hvilket huslejenævnet holder styr på. Det vil sige, at selvom du fastsætter en husleje, som matcher markedsprisen, er der lovmæssigt en øvre grænse, som er meget lavere. Den øvre grænse gælder dog ikke ved lejligheder, som er bygget efter d. 1. januar 1992, eller hvis lejligheden er gennemrenoveret, hvilket du med fordel kan have med i dine overvejelser, når du skal købe en lejlighed til fremtidig udlejning. 

Der er altså flere forskellige muligheder for at tjene penge på ejendomme, du skal blot finde den form, som passer bedst til dig og din måde at leve på.

Send til en kollega

0.032