23948sdkhjf

Dansk design af møbler

Fremtiden for danske møbler ser lovende ud, da der er stigende efterspørgsel på kvalitetsmøbler. Et dansk design møbel er i høj kurs, og dette har ført til en øget produktion hos møbelvirksomheder som Carl Hansen & Søn. Derudover ses der en stigende interesse for at finde unikke og bæredygtige løsninger, hvilket især ses hos yngre forbrugere. Dette ser vi blandt andet udtrykt ved en stigning i efterspørgslen på vintage-møbler og genbrugsmøbler. Samtidig er der også en øget interesse for at investere i designermøbler, som ofte er dyrere end almindelige møbler, men som også holder meget længere.

Danmarks rolle i verden af møbel design

Danmark har længe været kendt for at designe nogle af verdens mest ikoniske møbler. Faktisk er der mange, der vil argumentere for, at Danmark er førende indenfor møbeldesign - både hvad angår moderne og klassiske designs. Danmarks rolle i verden af møbel design startede virkelig tilbage i midten af det 20. århundrede, hvor mange af de førende danske designere tog afsted på rejser rundt i Europa for at finde inspiration til deres egne designs. Dette var især tilfældet for Arne Jacobsen og Hans Wegner, som begge rejste en hel del rundt i Europa.

Danske møbelklassikere – hvilke stykker fortjener en plads i din stue?

Når det kommer til danske møbelklassikere, så er der mange stykker, der fortjener en plads i din stue. Det kan eksempelvis være Arne Jacobsens 7’er stol, som er et af de mest ikoniske stykker dansk design. Stolen har været produceret siden 1955. Derudover kan man overveje at få fat i en Wegner Y-stol, som også er et af de mest kendte stykker dansk design. Stolen blev tegnet af Hans J. Wegner i 1950. Endelig kan man overveje at få fat i en Børge Mogensen spisebordet, som også er et af de mest kendte stykker dansk design. Carl Hansen & Søn har et væld at møbler fra de mest kendte danske designere. 

Hvordan dansk design har udviklet sig gennem tiden

I starten af 1900-tallet var dansk design kendetegnet ved at være meget enkelt, og dette ses tydeligt i møbler som f.eks. Arne Jacobsens "7'er stol". Stolen er et godt eksempel på, hvordan dansk design har udviklet sig fra at være meget enkelt til at blive mere moderne. Arne Jacobsens "7'er stol" er blevet kaldt Danmarks mest ikoniske møbel. Stolen er utrolig simpel i sin form, men alligevel elegant og stilren. I dag findes der mange forskellige versioner af stolen, men den originale "7'er stol" fra 1958 er fortsat den mest populære. 

Danske møbler er karakteriseret af simpelt, funktionelt og ikke mindst elegant design. Rene linjer og simple former gør danske møbler nemt integrerbart i dit hjem.

Send til en kollega

0.031