23948sdkhjf

Pejseguide: Pejsen til dit hjem

Pejse er blevet populære i mange moderne hjem. De giver den helt rigtige hyggelige stemning og anledning til at krybe sammen foran ilden med en god bog eller en kop te.

Pejse er for mange det naturlige samlingssted for familien og de hyggelige stunder. Men når du skal vælge en blandt det store udvalg af pejse, skal du kigge dig godt for. 

Vælg den rigtige pejs til dit hjem 
Der findes et væld af pejse til forskellige hjem, og derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken der vil passe bedst ind hjemme hos dig.

Ønsker du en åben pejs i dit hjem? Eller en lukket pejs med pejseindsats til din bolig? Mulighederne er mange, og du skal derfor først og fremmest gøre op med dig selv, hvilken stemning og udtryk pejsen skal skabe i dit hjem. 

I hvilket rum passer den bedst ind?
Det giver ikke så meget mening at placere en pejs i et rum, hvor du og din familie alligevel ikke opholder jer specielt meget. Gør derfor op med dig selv, hvor I vil få mest glæde af en pejs. 

Måske er det i det store køkkenalrum, hvor I samles om madlavning, lektielæsning og andre daglige gøremål? Her vil en pejs derfor skabe størst glæde – hver eneste dag. 

Størrelsen betyder noget 
Pejsens størrelse er afgørende. Ikke bare for indretningen, men også for din økonomi. Det gælder derfor om at finde en pejs, der matcher både rum og pengepung. Det giver dig den mest optimale fyring, hvis du nøje overvejer størrelse og kapacitet. 

Du skal også finde ud af hvilken størrelse pejs, at lokalet overhovedet kan rumme. Det skal passe med proportionerne i rummet, så pejsen ikke overtager indretningen, men i stedet bliver en integreret del af den. En pejseindsats til din bolig er en stor beslutning.

Match pejs med varmebehov 
Hvor meget varme har du brug for, at pejsen skal afgive? Skal den bruges som primær varmekilde, eller skal den snarere fungere som sekundær varmekilde? Det er afgørende for, hvilken pejs du skal vælge. 

Det er samtidig også afgørende for økonomien, at du ikke køber en pejs, der varmer meget, hvis du reelt set ikke har behov for det. 

Overvej, om du har brug for et varmegitter
Når du har udvalgt dig den helt rigtige pejs til dit hjem, kan det være en god idé at overveje, om et varmegitter vil give dig tryghed i hverdagen. Det gælder særligt, hvis du har små børn. Som hovedregel er pejse og brændeovne ikke så varme som tidligere. 

Alligevel kan det dog være en ekstra tryghed for dig at anskaffe et varmegitter, så du er sikker på, at din lille guldklump med krudt bagi altid er i sikre hænder – selv hvis du lige er uopmærksom et øjeblik.

Send til en kollega

0.032