23948sdkhjf

Fire gode råd inden du anskaffer dig dit pillefyr

Det kan for mange være svært at finde ud af, hvordan de på bedste måde får opvarmet deres hjem uden, at det går ud over miljøet.

For mange lyder svaret tit oliefyr eller brændeovne. Disse er effektive brændselsovne, men det bedste for miljøet kommer faktisk i form af et pillefyr. Det er samme princip som med de almindelige brændselsovne. Du skal stadig indkøbe afbrændingsmateriale, men træpiller er både gode for din pung og for miljøet. Du får derfor i denne artikel fire gode råd til, inden du går ud og køber dit pillefyr. Mangler du træpiller, kan du finde træpiller til pillefyr her.

Kend dit udstyr
Når du anskaffer dig et pillefyr, er det vigtigt, at du forstår mekanikken bag det. Et pillefyr består af tre forskellige dele, som alle hjælper til i afbrændigsprocessen: Et træpillemagasin, en kedel og en brænder. Først opfylder du magasinet med piller, så der er noget for maskinen at afbrænde. Pillerne bliver derefter overført til brænderen, hvor der bliver sat ild til det. Der bliver derefter tilført luft via en indbygget blæser, som giver ilden ilt, så der kommer gang i varmeproduktionen. 

Kvalitet, kvalitet, kvalitet
Når det kommer til køb af pillefyr, er det vigtigt at shoppe efter kvalitet. Det er altså vigtigt, at du tager dig tid til at lære markedet at kende, og at du sætter dig ind i de forskellige priser. Dit pillefyr skal kunne holde i mange år, og det skal kunne holde til kvalitetsmaterialer. Dette vil nemlig blive det billigste for dig på den lange bane, specielt i forhold til reparationer af fyret, skulle det gå i stykker. Det bliver nemmere og nemmere at anskaffe og vedligeholde pillefyr, og det er ikke unormalt, at man kan betjene sit fyr via en fjernbetjening eller sin mobil. 

Mere arbejde
Det er også vigtigt, at inden du anskaffer dig et pillefyr, at du tænker på arbejdet, som ligger bag. Dette er et fyr, som kræver påfyldning af brændsel, og der ligger derfor mere arbejde i denne type af opvarmning end der er ved andre grønne varmekilder til hjemmet. 

Træpillerne
Når du skal vælge hvilke træpiller, som du vil fyre med i dit hjem, er det vigtigt at du holder øje med kvaliteten. Da træpiller først kom frem, var reguleringen af materialer ikke optimal, og der kom derfor mange forskellige blandinger af træpiller på markedet, som hverken varmede godt eller var billigere i forhold til at andre opvarmningsmetoder. Dette er der dog heldigvis blevet lavet om på, og du kan idag få træpiller, som er energi neutrale. De bedste træpiller, som du kan købe, består af rent træ. Disse piller vil give dig den bedste varme, og jo mere de varme, jo flere penge kan du spare per kilo, som du afbrænder. Det er også en god ide at købe i store mængder, da dette vil give dig en større besparelse. Det vil samtidig også spare dig for at skulle købe af mange omgange og vente på leveringen til dit fyr. 

Send til en kollega

0.047