23948sdkhjf

Få styr på dit årsregnskab

Som virksomhed er det vigtigt, at I har styr på finanserne, det vil naturligvis sige regnskabet, rapportering, hvad der er gået ind og ud af virksomhedens varelager, hvilke investeringer, der er blevet lavet og meget, meget mere. Det betyder nemlig ikke kun noget for det samlede overblik over virksomheden, men også for virksomhedens værdi.

Der er, med god grund, opsat regler for, hvordan man opstille et årsregnskab på den rette måde, og det er netop fordi, at man skal kunne holde øje med, hvordan det går for virksomheden, men også for at holde øje med eventuelle svindlere eller andet, som forsøger at snyde systemet, deres kunder, eller lignende.

Det er et krav, at alle virksomheder, uanset størrelse, alder, nationalitet eller andet, i Danmark, indberetter et årsregnskab én gang årligt, når regnskabsåret er slut, tallene er opgjort og der er lavet en årsrapport, hvor det gøres klart, hvad der er sket i virksomheden det sidste års tid.

Selvom det godt nok lige er blevet nævnt, så er det faktisk ikke alle virksomheder der skal indberette deres årsregnskab til Erhvervsstyrelsen og Skat. Der er nemlig nogle få, typisk ganske små, virksomheder, som går uden om denne lov. De har dog stadig ret til at gøre det, og det kan være en stor fordel at gøre det.

Én af fordelene er blandt andet, at der skabes det foromtalte overblik over virksomhedens bevægelser, hændelser med mere, som kan være fordelagtige at have overblik over. Men der skabes også et overblik for interessenter og investorer, som kan holde øje med det, de investerer deres penge og tid i.

Er du en virksomhed, som sælger mad til hunde, kan det være en fordel med årsregnskab. Derfor kan det altså være en fordel at udforme et årsregnskab, selvom man ikke er berettiget til det eller har et krav til det. Du kan nemlig selv få gavn af det, da du selv kan gøre op og sammenligne med andre år, men også kan for eksterne faktorer og aktører, som ligeledes kan have indflydelse på din virksomheds funktion, værdi og profit.

Har du ikke selv styr på, hvordan sådan et årsregnskab stilles op, for dette er der naturligvis også regler om, især for at gøre det nemmere at udføre, men også at kontrollere, så kan du heldigvis søge hjælpe udefra. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du skal have din lille virksomheds årsregnskab lavet hos en revisor, og derfor findes der andre løsninger, såsom Årsregnskabet, der gerne giver dig en god og billig løsning.

Send til en kollega

0.031