23948sdkhjf

Tiltræk flere investeringer til dine projekter med EU-taksonomi

Som virksomhedsejer er det vigtigt at der konstant ses på hvordan man fungerer mest konkurrencedygtig og der er mange parametre at se på, men et punkt der begynder at vægte mere og mere for kunderne og investorerne er, hvor bæredygtig virksomhederne er.

En klassificering af virksomhedens klima- og bæredygtige aktiviteter

Bæredygtighed er noget der er begyndt at vægte højere og højere i vores hverdag. Kunderne vil gerne kunne stå indenfor det de køber, investorerne vil gerne investere i grønne tiltag og det gør helt automatisk at virksomhederne er nødt til at se mere på hvordan de kan virke mere bæredygtige.

Det er ikke kun virksomhederne, deres investorer og kunderne der er interesserede i bæredygtighed. Også EU har fremsat nogle klimamål der har til hensigt at opnå en mere grøn fremtid og inden udgangen af 2050 skal disse mål være ført i hus. Dette kræver især indsats fra EU's virksomheder hvad enten der er tale om virksomheder der fungerer internationalt eller nationalt og om virksomheder overholder disse krav fra EU, vil taksonomien hjælpe med tydeliggøre. En definition af EU taxonomy er en klassificering af virksomheders klima- og miljømæssige bæredygtige aktiviteter.

EU's krav til virksomhedernes rapportering i nærmeste fremtid

Det er endnu ikke alle virksomheder der skal kunne dokumentere og rapportere deres klima- og miljømæssige bæredygtighed. I starten af 2022 var det først og fremmest et krav for de børsnoterede virksomheder med mere 500 ansatte, der skulle stå til regnskab for hvilke klima- og miljømæssige bæredygtige aktiviteter der har fundet sted.

Det er dog ikke sådan at de resterende virksomheder kan kigge den anden vej og ånde lettet op over at der ikke stilles krav til deres aktiviteter. Allerede fra 2023 vil regnskabsklasse C og D også være pålagt krav om rapportering heraf og på sigt vil de resterende virksomheder være underlagt samme krav, hvor der samtidig vil blive stillet flere krav når alle virksomheder har haft en chance for at dokumentere deres aktivitet.

Det bliver lettere for investorerne at gennemskue virksomhedens bæredygtighed

Måske din virksomhed endnu ikke skal stå til regnskab for hvilke bæredygtige tiltag der handles og bygges på, men det er altså et spørgsmål om tid i en nær fremtid, før du alligevel vil skulle kunne stå til regnskab for hver en transaktion eller handling der foretages og der skal vurderes bæredygtighed på alle fronterne.

Ikke nok med det så har det også vist sig at investorerne elsker bæredygtighed mere end nogensinde før og det kan derfor ikke være helt skidt bare at kaste sig over EU-taksonomien med det samme. Som beskrevet vil EU taksonomien gøre det lettere for investorer samt kunderne at gennemskue bæredygtigheden i virksomheden fordi der med denne er en fælles klassificering.

Den mest simple løsning for dig der vil kaste dig over EU-taksonomien - Celsia

Det kan virke som noget af en mundfuld for en virksomhed at kaste sig over EU-taksonomien, for der er mange krav der skal registreres manuelt og være dyre både på tid og økonomi til en start. Der er dog ikke nogen vej udenom på sigt og det gælder derfor om at bruge den simple løsning du kan få gennem Celsia.

Celsia har udviklet en software der hjælper virksomhederne igennem registreringerne der kræves i forbindelse med EU-taksonomien. Med softwaren vil virksomheden blive guidet fra start til slut og til sidst sidde med alle de nødvendige tal og dokumenter der er krævet. Det er derfor ikke nødvendigt at man først får op til flere kurser om hvad der skal bruges i ved EU taksonomi, for alt du som virksomhedsejer skal sørge for er blot at finde og indtaste de tal, der efterspørges.

Send til en kollega

0.031