23948sdkhjf

Vinduer og døre til dit byggeprojekt

Kvalitet og materialer har stor betydning for værdien af et byggeprojekt.

Døre og vinduer af høj kvalitet giver boligen værdi og sikrer minimal vedligeholdelse.

Glastyper
Det er vigtigt at være opmærksom på, hvilken type glas der isættes boligens døre eller vinduer. Glasset kan dække forskellige behov, og derfor er det ikke er helt ligegyldigt hvilken type glas der vælges. Vi opstiller her en liste over de mest populære egenskaber, som glassene hver især kan have.

Energiglas
Mange boliger fik helt frem til starten af 2000’erne nye termoruder. Men siden da er der sket en stor udvikling. I dag anbefaler glarmestrene at man isætter energiruder, fordi energiruden isolerer langt bedre end termoruden. Det betyder at varmeforbruget bliver markant mindre, hvilket resulterer i at de nye energiruder i gennemsnit er betalt tilbage på 10 år.

Derudover har energiglas følgende fordele:
Mindre kondens
Hvilket betyder at vinduesrammen holder i længere tid. Det sparer boligejeren for penge og tid til vedligeholdelse.

Mindre træk
Man vil hurtigt kunne opleve at det trækker mindre fra døre og vinduer, hvilket vil give en mere behagelig og stabil temperatur i hjemmet.

Mulighed for at tilvælge flere egenskaber
Det er muligt at tilvælge egenskaber såsom støjdæmpende energiruder, vinduer som skærmer mod sol eller som har funktionen sikkerhedsglas. Disse egenskaber uddyber vi her:

Egenskaber

Støjdæmpende energiruder
Det koster ikke mange penge at tilkøbe lydisolerende glas til vinduer eller døre. Til gengæld er der en mærkbar nedsættelse af støjniveauet fra omkringliggende veje, hvor støj fra trafikken kan være til gene.
Støj og lydstyrke måles i decibel (dB), og en almindelig rude med gode tætningslister og fuger, dæmper lyden med omtrent 30 dB. For at sammenligne, så ligger støjen fra jernbaner og bytrafik som regel på omkring 65 dB, hvilket betyder at der slipper en betragtelig del støj ind i selve boligen.
Med støjdæmpende ruder kan støjen let reduceres til det halve, hvilket vil give mærkbare forbedringer i boligen.

Solafskærmende energiruder
Store glaspartier bliver stadigt mere populære i nye og nyrenoverede bygninger. De store vinduespartier giver masser af lys og skaber en sammensmeltning af inde og ude. Men store vinduer kan gøre boligen uudholdeligt varm om sommeren.

Hvordan afhjælpes det problem?
Det gør det med solafskærmende glas.
Tidligere ville man bruge gennemfarvet glas eller glas med belægning, hvis man ønskede at undgå for høj varme i boligen. Men disse løsninger stoppede både lyset og solvarmen at trænge ind. Derfor endte man ofte ud med det helt modsatte - nemlig mørke og kolde rum.

Masser af lys
Derfor er det så godt at vi i dag kan bruge solafskærmende glas, som er klart, men som har en særlig belægning som ikke ses. Det betyder at man som boligejer kan få masser af lys ind i boligen, men uden alt for meget solvarme.
Denne type glas anbefales særligt til boliger som har store vinduespartier som er placeret mod syd og syd-vest.

Personsikkerhedsglas
Sikkerhedsglas er til for at forhindre personer i at komme til skade, hvis selve ruden skulle gå i stykker.
Vi kender sikkerhedsglas fra bilruder, hvor almindeligt vinduesglas ellers ville være for farligt. Med sikkerhedsglas undgår man at ruden splintres og udgør en reel fare for passagererne ved et uheld.

Undgå personskader
På samme måde kan der være steder i vores bolig, hvor der stilles højere krav til glassets egenskaber. Det kan være steder hvor muligheden for at vi støder ind i ruden, og glasset går itu, er større. Her er det vigtigt at minimere risikoen for personskader og skæreskader.
Det gælder også steder hvor ruden er placeret lavt, og hvor fald gennem ruden bør forhindres.

Kvalitet og pris
Som med så mange andre produkter og materialer, hænger kvalitet og pris ofte sammen. For at sikre en høj værdi af boligen, kan det godt betale sig at vælge både døre og vinduer er god kvalitet. Prisen behøver dog ikke at være urimeligt høj, for hos mange forhandlere tilbydes der billige vinduer, uden at der slækkes på kvaliteten. 

Undersøg markedet for vinduer og døre, inden det endelige valg. Mange steder leveres en god service og rådgivning, samtidigt med at de giver en fair pris.

Søg rådgivning
Der står altid mange fagfolk og forhandlere klar derude, til at guide og rådgive omkring, hvilket glas de anbefaler til netop jeres byggeprojekt. Tag kontakt, hvis der er den mindste tvivl.

Send til en kollega

0.032