23948sdkhjf

Få en billig tilstandsrapport, og sælg med ro i maven

Dette indhold er sponsoreret

Når du skal sælge din bolig, er det en god idé at få udarbejdet en tilstandsrapport. Dette giver dig og køberen et overblik over standen af huset, inden I underskriver salgsdokumenterne, og det kan give ro i maven for dig som sælger. Du kan derfor få lavet en billig tilstandsrapport, og i denne artikel kan du finde ud af, hvordan du får det, og hvorfor det kan være en god ide. 

Hvilken funktion har en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er et dokument, der beskriver en ejendoms aktuelle stand og kvalitet. Det bruges typisk af boligejere, når de skal sælge deres hus, da det giver køberen et godt overblik over, hvordan huset ser ud indenfor og udenfor. Rapporten vil typisk omfatte informationer om bygningsdele som tag, vinduer, gulve og vægge samt installationer som el-installationer, varmeinstallationer og ventilation. Ved at have en tilstandsrapport er det lettere at danne overblik over, hvilke reparationer der er nødvendige.

Hvordan kan man finde en billig tilstandsrapport?

Det behøver ikke at være dyrt at få lavet en tilstandsrapport. Du kan finde billige tilbud på nettet, hvorefter en bygningssagkyndig vil komme hjem til din bolig og udfylde den. På botjek.dk kan du finde fordelagtige priser på tilstandsrapporter, elinstallationsrapporter og ejerskifteforsikringer, som kan bestilles direkte fra deres hjemmeside. Fordelene ved at have en tilstandsrapport er mange, og det kan bringe en ro til salget af din bolig.

Hvorfor er det godt at få lavet en tilstandsrapport, når huset skal sælges?

Det er en god idé at få lavet en tilstandsrapport, når man skal sælge sit hus. Dette skyldes, at det giver køberen et indblik i hvordan huset står og hvilke eventuelle skader der måtte være på huset. Det kan også give køberen et overblik over de forskellige installationer såsom elinstallationer, vandforsyning og varmeinstallationer. På denne måde kan køberen se om disse installationer er i orden eller om der er behov for reparationer eller udskiftning af dele. 

Når du sælger et hus, vil du som sælger have ansvaret for fejl og mangler i 10 år efter salget af boligen. Dog kan du frittages fra det ansvar, hvis du har en tilstandsrapport på huset, og derfor kan det give en ekstra sikkerhed for dig, når først huset er solgt. Så bliver du ikke overrasket af udgifter, efter du selv er flyttet ud af huset.

Ved at få en billig tilstandsrapport, kan du sælge din bolig med ro i maven. En tilstandsrapport giver dig et klart overblik over bygningens stand og detaljerede oplysninger om eventuelle skader eller fejl. Dette vil give dig mulighed for at se hvilke dele af huset, der har brug for reparationer eller renoveringer, inden du forsøger at sælge det.

Send til en kollega

0.025