23948sdkhjf

Betaler du også indlånsrenter?

Overvej aktier, og se pengene arbejde

I disse år er det ikke uset, at man som bankkunde betaler negative indlånsrenter. Oftest er det sådan, at bankerne betaler dig en indlånsrente for, at du har dine penge stående i pengeinstituttet. I de seneste år har indlånsrenten dog været negativ, og det betyder, at mange danskere betaler penge for at have deres penge stående i banken.

Det betyder også, at din pengesum langsomt og over tid vil svinde ind, hvis ikke du gør noget aktivt for at forhindre dette. Det kan du for eksempel gøre ved at investere dine penge i aktier og dermed sende dine penge ud at arbejde. For nogle kan aktier lyde både skræmmende og uoverskueligt, men det behøver det slet ikke at være.

Investeringer og handel med aktier er noget, man skal lære
Det at handle med aktier, lave investeringer og begå sig på aktiemarkedet er ikke noget, som alle danskere bare lige kan. For mange virker det tværtimod som et ukendt terræn, og aktier og investeringer er ofte heller ikke noget, alle danskere beskæftiger sig med, før de aktivt tager valget om at give sig i kast med det.

Aktie- og investeringskurserne fra WeTech.dk foregår med online-lektioner, og derfor er nyfunden inspiration og information om aktiehandel en af de aktiviteter, man kan kaste sig ud i en tid, hvor vi skal blive hjemme.

Aktiesalget er steget under corona-krisen
Netop derfor kan det også være en idé at deltage på et aktie- og investeringskursus. På et sådant kursus kan du nemlig blive klædt på til at kunne begå dig på aktiemarkedet, og du lærer, hvordan du bedst muligt investerer dine penge. Når du har planer om at investere dine penge, er det en god idé at sætte sig ind i, hvordan du gør det bedst muligt, så du sikrer dig, at du ikke kaster penge ud af vinduet.

I en tid med negative indlånsrenter kan man argumentere for, at man kaster penge ud af vinduet, uanset om man forholder sig passivt, eller om man tager chancen. Det er måske en af årsagerne til, at aktiesalget er steget markant den seneste tid. Danskernes interesse i aktier er nemlig steget helt markant under corona-krisen, og det kan måske hænge sammen med, at det nedlukkede Danmark har givet danskerne ekstra tid til at sætte sig ned og undersøge deres økonomi, men også deres muligheder.

En livslang lektie: Se dine penge arbejde hele livet
Når man først er kommet i gang og er kommet ind i aktieverdenen, er der ingen grænser for, hvordan og hvor meget man kan sætte sine penge til at arbejde. For mange er der noget enormt tilfredsstillende ved at se ens penge arbejde. Penge på en bankkonto står nemlig mere eller mindre stille, medmindre din formue langsomt bliver ædt op. Med aktiehandel er det helt omvendt. Her vil din formue sjældent stå stille, men blive vakt til live.

Der er selvfølgelig også risiko for, at du kan tabe penge på aktiehandel, men hvis du klæder dig ordentligt på til opgaven, inden du begiver dig ud på markedet, vil du i mange tilfælde være godt stillet. Det vil med stor garanti være en livslang lektie, som du kan tage med dig igennem dit eget liv, men også en viden og et knowhow, som du kan give videre til kommende og fremtidige generationer af kvinder og mænd i din familie og omgangskreds.

Send til en kollega

0.031