23948sdkhjf

Skal du starte som selvstændig håndværker? Sådan får du styr på hjemmesiden

Dette indhold er sponsoreret. Som håndværker er det vigtigt at have en god online tilstedeværelse, så kunder kan finde dig og se de tjenester, du tilbyder. Dette kunne omfatte alt fra at oprette en professionel hjemmeside til at være aktiv på de sociale medier. Nogle synes, at det er en smule uoverskueligt at oprette en hjemmeside, men heldigvis kan du her få nogle tips og tricks til at få styr på din hjemmeside som selvstændig håndværker.

Sådan opretter du en hjemmeside

At oprette en hjemmeside kan være et godt sted at starte, hvis man gerne vil have sin egen online tilstedeværelse. Det første, du skal gøre, er at finde et webhosting-firma, såsom billig-webhosting.dk/bedste-webhotel.php, så din hjemmeside kan blive tilgængelig.

Når du har fundet det rette hosting-firma, så skal du registrere dit domænenavn. Det er det navn, som folk vil bruge for at komme ind på din hjemmeside. Herefter skal du installere et content management system (CMS) som WordPress eller Joomla, som giver dig mulighed for nemt og hurtigt at oprette og redigere indhold på din side.

Når CMS'en er installeret, skal du designe dit website med temaer og plugins. Her kan man enten vælge selv at designe sit website fra bunden af eller hente et tema fra internettet. Til sidst skal man sikre sig, at alle funktionerne virker korrekt og teste siden grundigt for fejl og mangler.

Hvordan man skaber et attraktivt og brugervenligt hjemmesidedesign

Et godt hjemmesidedesign er afgørende for at skabe et attraktivt og brugervenligt website. Det første, man bør overveje, når man designer et website, er, dens struktur. Dette betyder, at man skal tænke på, hvordan websitet skal opbygges, hvilke sider der skal være, og hvordan de relaterer sig til hinanden. Dette vil gøre det lettere for brugeren at navigere rundt på sitet og finde det, de leder efter.

Yderligere bør man også overveje farverne på sitet, her kan det være en god idé at holde sig til ikke mere end tre-fire forskellige farver, da dette vil give et mere harmonisk udtryk. Man bør desuden undgå for mange blinkende animationer på hjemmesiden eller andre distraherende elementer, som kan virke støjende og irriterende for brugeren. 

Endelig er det vigtigt at sikre sig, at alle elementerne på siden fungerer korrekt, da dette vil give en bedre brugeroplevelse sammenlignet med et website, der har fejl eller mangler funktioner.

Tips til indholdet på din hjemmeside

Det er vigtigt, at man har et godt indhold på sin hjemmeside. Dette kan være alt fra tekst og billeder til videoer og lydfiler. Det er en god idé at have noget af det hele, så man fanger interessen hos de besøgende. Her kan du få tips til de forskellige elementer.

  1. Hjemmesidens tekster skal gerne være korte og præcise, så de hurtigt kan give et overblik over emnet. Man bør undgå for meget fagsprog da det ofte vil virke afskrækkende på læseren. 
  2. Billeder er en god måde at illustrere dit budskab på. De skal gerne være relevante for det, du taler om, men samtidig skal de også appellere til brugeren, hvorfor det er vigtigt, at du kender din målgruppe.
  3. Videoer er en god måde at formidle information på, da man her kan kombinere tekst med visuelle elementer som animationer eller filmoptagelser. Videoen bør gerne holdes kort, så brugeren ikke skal koncentrere sig i for lang tid.
  4.  Lydfiler kan være gode til podcasts eller andet audio-indhold, der passer til temaet på ens hjemmeside. Her bør man dog huske på at holde lyden i en behagelig volumen, så det ikke bliver irriterende for brugerne, når de besøger siden.

Hvis du skal starte som selvstændig håndværker, er det vigtigt at få styr på din hjemmeside. Her kan du give kunderne et indtryk af dig og dit arbejde, og hvad de kan forvente af dig som håndværker.

Send til en kollega

0.032