23948sdkhjf

Husk disse ting, når du renoverer din bolig

Dette indhold er sponsoreret

De fleste boliger har brug for en opløftning i ny og næ, og der er også masser af boligejere, der gerne vil modernisere deres flere årtier gamle hus. Derfor er det heller ikke unormalt at gå i gang med at renovere sin gamle bolig til nogte, der er mere tidssvarende. Det er dog ikke en ligefrem proces for alle, så her er nogle tips til at komme i gang med renoveringsarbejdet.

Få en byggetilladelse, før du starter renoveringen

Byggetilladelsen er til for at sikre, at renoveringsprojektet overholder alle de lokale love og regler. Dette omfatter bland andet krav til materialer og design og krav om brand- og energieffektivitet. Uden en byggetilladelse, kan du risikere store bøder eller endda tvangsfjernelse af dine ændringer, og det er kedelig oplevelse, når man allerede har puttet meget tid og mange penge i renoveringen. Når du ansøger om en byggetilladelse, skal du typisk indsende tegninger og specifikationer af dit projekt sammen med andre dokumenter som bevis på, at det overholder alle relevante love og regler. Når din ansøgning er blevet godkendt, vil du modtage den officielle tilladelse til at starte arbejdet på din renovering.

Hvad er mulighederne for en midlertidig bolig?

Renoveringen af ens bolig kan være større eller mindre, og omfanget har betydning for, om du har mulighed for at blive boenede i huset under renovationen. Hvis hele huset renoveres, er det for eksempel en god idé at finde en midlertidig bolig, så du har et sted at sove og lave mad i mellemtiden. Er du i gang med at renovere din bolig omkring eller i Esbjerg, kan du eksempelvis bruge Findboliger til at finde en lejebolig, som du kan bo i midlertidigt, mens renoveringen er i gang.

Hvad er dit budget for renoveringen?

Når det kommer til et byggeprojekt, er bugdettet en helt afgørende faktor for, hvad der kan lade sig gøre. Derfor er det vigtigt at fastlægge, hvor mange penge du vil bruge på at istandsætte huset. Måske kræver bygningen en gennemgribende renovering, men det kan sagtens være, at den endelige grundværdi ikke kan veje op for det beløb, der er brugt på at renovere huset. Derfor er det også vigtigt at finde ud af, om det kan betale sig at gennemføre renoveringen. Selvfølgelig er det også helt i orden at renovere boligen alene baseret på sin egen komfort, men har man i sinde at sælge boligen senere hen, kan det være relevant at overveje, hvad renoveringen har af indflydelse på boligens værdi.

Har du tjekket alle byggeregler og bestemmelser, som gælder for området omkring dit hus?

Det er meget vigtigt, at du som husejer har styr på de byggeregler og bestemmelser, der gælder for området omkring ens hus. Dette kan være alt fra hvor høj en skur eller et hegn må være, til hvilke materialer, du må bruge til udvendige konstruktioner. Her er det vigtigt at undersøge gældende servitutter for din ejendom og for nabolaget, da disse sætter bestemmelserne for, hvad du må have lov at lave på din grund. Det er derfor meget vigtigt at undersøge alle regler og bestemmelser grundigt inden du starter dit projekt. På denne måde sikrer du dig mod eventuelle problemer med naboerne senere hen.

Skal du ansætte professionelle håndværkere eller vil du forsøge selv at udføre arbejdet?

Nårdet kommer til boligejere, kan de ofte inddeles i to kategorier, når det kommer til renoveringen: Dem, der gerne selv vil renovere huset, og dem, der helst vil lade andre gøre det. Nogle husejere vil gerne sørge for, at det endelige resultat bliver præcis, som de forestiller sig, og derfor tager de ofte selv ansvaret fr at lave renoveringen. På den måde er de også sikre på, at arbejdet er gjort korrekt. Andre husejere ønsker ikke at rode med værktøj og materialer, og vil megte hellere hyre professionelle håndværkere til at udføre arbejdet, så det ved, at det bliver gjort korrekt. Hvis der er tale om en gennemgribende renovering, er det altid en god idé at få professionelle håndværkere til at udføre arbejdet, da det har nemmere ved at blive godkendt den dag, huset skal synes af en byggesagkyndig - for eksempel når huset engang skal sælges.

Undersøg forskellige materialer, der kan bruges i din renovering

Når huset skal renoveres, er det også vigtigt at overveje de forskellige materialer, der skal bruges. Her er det også vigtigt at finde ud af, om du vil genbruge nogle af de originale materialer, hvis det kan lade sig gøre, eller om du helt vil erstatte materialerne med noget nyt og tidssvarende. Fordi en renovering ofte løber op i mange penge, er der mange husejere, der ender med at vælge de billigste materialer, de kan finde, så budgettet ikke overskrides. Men det vil ofte resultere i, at en ny renovering skal gennemføres om nogle år igen. Her kan det bedre betale sig at købe materialer, der koster en smule mere, da de ofte holder i længere tid. Og før du beslutter dig for materialet, er det også altid en god idé at have det visuelle i tankerne, så du er sikker på, at de forskellige materialer passer med hinanden og huset i sidste ende.

Send til en kollega

0.062