23948sdkhjf

Bjælkehuse – Klassisk nordisk byggestil med masser af charme

Bjælkehuse er med sit charmerende udtryk en ægte klassiker inden for træhusbyggeri. Alle kender den særlige byggestil med de vandretliggende bjælker, som giver huset et helt særligt og meget rustikt udseende.

Efterhånden som det igen er blevet moderne at bygge i træ, skyder bjælkehuse op flere steder og bruges både som sommerbolig og som almindeligt helårshus.

De første bjælkehuse stammer fra Norge og Sverige, hvor den specielle byggekonstruktion er blevet brugt i mere end 1.000 år. Gennem tiden er bjælkehusets konstruktion blevet finpudset, og moderne bjælkehuse er fremstillet i en kvalitet, der holder i mange år.

Green House, der bl.a. producerer bjælkehuse, udtaler ”husene er fremstillet i den bedste kvalitet, som holder i mange år med minimal vedligeholdelse”

Bjælkehuse egner sig godt som helårsbolig og sommerhus
Mange vil nok forbinde et bjælkehus med et sommerhus eller et anneks i haven. Det er heller ikke helt forkert, da bjælkehuset faktisk kan bruges næsten overalt.

Den særprægede og smukke byggestil vil passe godt til sommerboligen ved skov og strand, men den vil også falde godt ind som almindelig helårsbolig på den stille villavej.

Prisen for et bjælkehus og andre typer træhuse ligger nogenlunde på samme niveau. Forskellen på træhusene ligger udelukkende i konstruktion og design.

Om du foretrækker at bruge bjælkehuset som helårsbolig eller som sommerhus og fritidshus, er en smagssag. Moderne bjælkehuse er bygget i materialer, der kan modstå vind og vejr, og de er konstrueret, så de kun bruger et minimum af energi til opvarmning.

Du kan selv være med til at bygge huset
En af fordelene ved at bygge i træ er, at materialet er let at tildanne og nemt at arbejde med. Det giver mange muligheder, hvis du selv har mod på at deltage aktiv i byggeriet.

Når først du har valgt planløsning og materialer, bliver huset produceret efter dine ønsker. Byg dit nye træhus i præcis den størrelse og med alle de individuelle løsninger, som du ønsker. Du kan også lade Greenhouse bygge dit nye sommerhus (præfabrikeret), som du kan læse mere om på deres hjemmeside: Grrenhouse.dk.

Når huset leveres, kan det bedst sammenlignes med et kæmpestort samlesæt. Alt, du skal bruge til den indvendige og udvendige konstruktion, følger med i henhold til de aftaler, du har lavet med byggefirmaet.

Du kan vælge, om du vil stå for hele husbyggeriet selv, eller om du kun vil lave en mindre del af det praktiske arbejde. Mange vælger f.eks. at få lukket huset med vægge og tag, så de stille og roligt kan koncentrere sig om det indvendige arbejde.

Green House fra Arden siger således ”Vi kan blot være leverandører af materialerne til dit drømmehus, men vi hjælper også gerne dér, hvor du har brug for det” – på den måde bestemmer du selv, hvor meget arbejde du selv vil bidrage med, og hvor meget husfirmaet skal klare for dig.

Send til en kollega

0.047