23948sdkhjf

Drømmer du om at renovere din bolig?

Hvad end du har købt et hus, der trænger til en kærlig hånd, eller bare ønsker at forny din bolig, så er en boligrenovering en oplagt løsning. Det er om end også en omfattende, dyr og tidskrævende løsning, som kræver planlægning fra ende til anden.

Denne guide indeholder nogle af de væsentligste overvejelser, du bør gøre dig i forbindelse med en boligrenovering samt et par gode råd, så du kan komme godt i gang.

Få byggetilladelsen på plads
Har du planer om at udføre arbejde udenfor din bolig såsom en tilbygning eller anden større ombygning indenfor, der ændrer bygningens bærende konstruktioner? Så skal du søge om byggetilladelse hos din kommune.

Når det gælder byggeri for private, kan det være lidt af en jungle at finde rundt i de mange regler, begrænsninger og undtagelser. Er du i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt med en byggetilladelse, skal du kontakte din kommune.

Hvem skal udføre renoveringen?
Går du med tanker om at renovere størstedelen af din bolig selv, eller vil du kunne læne dig tilbage alt imens et entreprenørfirma klarer arbejdet for dig?

Hvis du renoverer din bolig selv, kan der være mange penge at spare, eftersom du ikke skal betale mandetimer. Har du ikke de rette kompetencer til at udføre arbejdet, risikerer du dog at gå på kompromis med kvaliteten af resultatet.

Ved at lade et entreprenørfirma stå for din boligrenovering, vil renoveringen tage kortere tid, og du kan være helt sikker på, at resultatet er, som det skal være.

Hjemsted.dk er et godt sted at kigge, hvis du vil vide mere om byggeri for private, nybyg, vedligeholdelse, renovering og meget mere.

Få styr på økonomien
Inden du kaster dig ud i en større boligrenovering, er det altafgørende, at du får styr på det økonomiske aspekt. Du skal finde ud af, hvordan renoveringen skal finansieres, og hvor mange penge der skal sættes af til hvilke poster. Et budget kan hjælpe dig med netop dette og at bevare overblikket over økonomien, når du renoverer.

Lav en udførlig tidsplan for at undgå forsinkelser
Det er en god idé at lave en tidsplan, når du skal renovere din bolig. I tidsplanen noterer du, hvad der skal laves og hvornår. Med en tidsplan ved hånden kan du følge med i, hvordan projektet skrider frem, hvilket er en fordel, hvis boligen skal stå klar inden for en vis dato.

Send til en kollega

0.078