23948sdkhjf

Byggemodning af byggegrunde: alt du behøver at vide

Når der skal etableres nye by- og boligområder eller hotel-, erhvervs- og industribyggerier, er det nødvendigt, at der er udført en total byggemodning. Men hvad indebærer det? Og hvem kan udføre opgaven?

Hvad er byggemodning?
Alle byggegrunde skal gøres byggeklare, inden der kan bygges på dem. Når en grund er byggemodnet, betyder det, at grunden er tilsluttet vejnettet, og der skal være mulighed for at tilslutte el, vandforsyning, kloakanlæg, fiber og eventuelt gadelys. Desuden skal det være muligt at få tilsluttet serviceydelser såsom renovation og postomdeling. Når en grund er byggemodnet, er den ligeledes blevet registreret hos Geodatastyrelsen og har fået et matrikelnummer.

Hvem skal stå for byggemodningen?
Det kan altså være en uoverskuelig opgave at stå for at byggemodne en grund. Der er mange ting at tage højde for og huske. Heldigvis har en række firmaer specialiseret sig i netop dette. Det er vores klare anbefaling at tage fat i firmaer, som har erfaring med byggemodning. Så er du sikker på ikke at glemme noget, og du er sikker på, at opgaven bliver udført korrekt.

Inden byggemodningen: husk dette
Inden byggemodningen kan begynde, skal der foreligge en lokalplan for området, hvor grunden er. Heri kan der være bestemmelser for området. Det er blandt andet bestemmelser om udseendet på og materialer til bygningerne, hvilken type af bygninger grunden må anvendes til, hvor stor en procentdel af området, der må bygges på, og hvor bygningerne må placeres. Det er kommunen, der står for og vedtager disse.

Dernæst er det vigtigt at få foretaget en jordbundsanalyse. Undersøgelsen vil kunne give svar på eventuelle udfordringer. En udfordring kan eksempelvis være, hvis grundvandet står for højt. Så er der behov for tørholdelse og grundvandssænkning, inden byggemodningen kan fortsætte.

Flere love og regler for byggemodning
Det er vigtigt ikke kun at se i lokalplanen, da der også er andre regelsæt, som der skal tages højde for, når en grund skal byggemodnes. Disse er servitutter, fredningsloven og naturbeskyttelse. Disse love kan altså lægge begrænsninger på, hvad der er tilladt på byggegrunden. Derfor er det vigtigt at orientere sig i disse.

 

Send til en kollega

0.032