23948sdkhjf

Kend dit skadedyr

De fleste husstande oplever desværre på den ene eller anden måde at blive plaget af skadedyr. Der findes tusindvis af forskellige skadedyr, og det kan være svært at vide hvordan disse bekæmpes.

I denne artikel har vi samlet en oversigt over nogle af de mest almindelige skadedyr.

Hvad er et skadedyr?

Betegnelsen ‘skadedyr’ gælder overordnet set for alle gnavere eller insekter, der forårsager skade på fødevarer, bygninger eller andre konstruktioner. Skadedyr er dog vidt forskellige, og nogle er derfor mere skadelige end andre. 

Myrer

Myren er et af de mest kendte og udbredte insekter i de danske haver, og desværre også i mange danske hjem. Ligesom mange andre skadedyr har myren de med at gå i vores mad og ende steder, hvor vi ikke ønsker. Besøget af myren i dit hus skyldes ofte, at der er et myrebo under huset. Oftest er det den sorte havemyre, der findes i dit hus og have, men også orangemyren og herkulesmyre kan finde vej ind i dit hjem.

Skægkræ

Skægkræ minder meget om sølvfisk, hvorfor mange mennesker forveksler de to typer insekter. Problemet med skægkræ er, at under de rette betingelser - varme og fugtige områder - kan de sprede sig med lynets hast.

Er du i tvivl, så kontakt Scan-Kill, som er eksperter i skægkræ bekæmpelse, læs mere på deres hjemmeside.

Rotter 

Rotter er et af de skadedyr, som du hurtigt skal af med. De foretrækker at bo og søge fødevarer i varme områder og trækker derfor indendørs omkring efterårs- og vintermåneder. Besøget af rotterne vil oftest komme til udtryk i form af gnavemærker i eksempelvis ledninger, mursten eller møbler. Oplever du piben og kradsen i panelerne, under gulvet eller på loftet, kan dette ligeledes være et tegn på rotter. 

Rotter finder som regel ind i dit hus gennem kloakken, og udover at gnave dit hjem i stykker, er rotter smittebærende og kan overføre alvorlige sygdomme til mennesker. Er dit hjem derfor plaget af rotter, bør du straks søge professionel hjælp. 

Kakerlakker 

Engang forbandt vi primært kakerlakker med varmere himmelstrøg, men grundet flere rejsende til og fra varme lande samt import af fødevarer, hvor insekterne kan gemme sig, huser vi i Danmark nu også i stigende grad kakerlakker.

Ikke alene lugter kakerlakker grimt, men de kan også være smittekilde til allergier og  alvorlige sygdomme. De gemmer sig dog som hovedregel meget lune steder som f.eks. nær ovne eller bag ved køleskabe. Det er yderst vigtigt at bekæmpe kakerlakker i det øjeblik, man bliver opmærksom på deres tilstedeværelse, samt overvåge sårbare arealer efterfølgende, så smittekilden kan elimineres. Kontakt Scan-Kill på tlf.: 31170011 for bekæmpelse af kakerlakker i Nordjylland.

Skadedyrsbekæmpelse Nordjylland 

Er dit hjem plaget af ubudne gæster, og søger du en professionel og effektiv skadedyrsbekæmper, kan du med fordel kontakte Scan-Kill. Scan-Kill bekæmper skadedyr i hele Nordjylland både private og erhvervskunder. De bekæmper alt fra myrer, edderkopper til rotte og mus, og med mere end 15 år på bagen som skadedyrsteknikere har de den kompetente viden og erfaring, det kræver at holde dit hjem fri for skadedyr.  

 

 

 

 

Send til en kollega

0.031