23948sdkhjf

Sådan skaber I en personlig afsked med afdøde

Det er et eksistensvilkår, at vi mennesker på et tidspunkt her i livet skal opleve at miste én, der stod os nært. Det kan være en sorgfuld proces, derfor kan det være svært at overskue alle de praktiske opgaver, der følger efter et dødsfald.

For de pårørende er det ofte vigtigt, at afdøde får en personlig og værdig afsked for at ære vedkommendes minde. I denne artikel bliver du klogere på, hvordan en afskedsceremoni bliver så personlig og smuk som muligt. 

De vigtige salmer 
Uanset om afdøde skal afskediges med en borgerlig ceremoni eller kirkelig ceremoni, er det ofte sådan, at sange bidrager med en smuk stemning. Vi har en lang tradition for, at vi synger til livets begivenheder - også de sorgfulde - hvorfor du og dine nærmeste bør overveje hvilke salmer eller sange, der fortæller mest om afdøde.

Sange bliver tit forbundet med enten minder eller følelser, brug derfor gerne tid på at overveje, om afdøde havde en sang, der var særdeles vigtig. Bliver sangen afspillet under afskedsceremonien vil det være en god måde, hvorpå I kan ære og sige farvel. 

Få hjælp fra en bedemand i Aalborg
Når et dødsfald indtræffer, er det naturligt, at de pårørende får mange følelser at forholde sig til. Det medfører, at selv den mindste praktiske opgave kan føles overvældende, hvorfor planlægning af en afskedsceremoni mv. på egen hånd ikke er anbefalesværdigt.

Det er lige netop derfor, at størstedelen af Aalborgenserne opsøger en bedemand i Aalborg Kommune til at tage hånd om de opgaver, som de pårørende ikke er i stand til. Vælger du desuden en bedemand, der føles personlig og lyttende, kan afskeden blive udformet på bedste og smukkeste vis. Bedemanden har den rette mængde erfaring til at imødekomme dine ønsker, hvorfor det ofte ender med en god og personlig afsked. 

Rustvognskørsel 
På livets vej vil vi alle få et tilhørsforhold til bestemte steder rundt omkring i lokalområdet. Af denne grund kan I som pårørende overveje, om I skal forhøre jer omkring, hvorvidt rustvognskørsel kan køre en anderledes rute, så afdøde kan komme forbi sit yndlingssted en sidste gang.

I den forbindelse er det vigtigt, at I vælger en bedemand, der omfavner forskellige ønsker med henblik på rustvognskørsel. Her kan I med fordel vende blikket mod Hejslet Begravelsesforretning, som opererer i hele Nordjylland (herunder også begravelser i Vodskov), og som har stor erfaring med at få afskeden så personlig som muligt. De har blandt andet erfaringer med omkørsel ift. rustvognskørsel eller kørsel med hestevogn i stedet for. 

Send til en kollega

0.016