23948sdkhjf

4 gode råd til indretning af en moderne tandlægeklinik

Annonce fra Dent Support a/s

Indretningen på en moderne tandlægeklinik skal ikke bare være funktionel, men også behagelig for både tandlæger, assistenter og patienter. Du bør derfor tage hensyn til alt fra teknologisk udstyr, ergonomi, møblering og belysning i forbindelse med indretningen, så du skaber den helt rigtige atmosfære. Her får du fire gode råd til, hvordan du gør.

1: Investér i ergonomisk udstyr

Tandlæger og assistenter tilbringer timevis på at arbejde i en bestemt stilling, og det er hårdt for kroppen. Det er derfor vigtigt at investere i ergonomisk udstyr, der er med til at reducere belastningen på kroppen og dermed mindske risikoen for skader. På sigt vil det have stor betydning for den generelle sundhed og trivsel i klinikken.

Du kan få en lang række forskellige ergonomiske løsninger, der hjælper med at skabe en mere behagelig arbejdsstilling. Det kan eksempelvis være justérbare stole, skærme med justérbar højde samt ergonomiske instrumenter, som alle bidrager til en sundere arbejdsstilling, der mindsker risikoen for skader.

2: Byg din egen KaVo-behandlingsenhed

Den tyske virksomhed, KaVo Dental, er blandt verdens førende producenter af enheder til tandlægebranchen. Her kan du tilpasse din løsning, så den matcher klinikkens specifikke behov. Her har du frihed til selv at vælge, hvilke komponenter behandlingsenheden skal bestå af, så den lever op til de interne krav.

KaVo behandlingsenheder sikrer dig en mere effektiv arbejdsdag, hvor der er fokus på ergonomi, sikkerhed og kvalitet. De byder på høj funktionalitet, enkel betjening og intuitive arbejdsprocesser. Du kan tilpasse den på utallige måder, så den er ideel til netop dig og dine medarbejderes arbejdsdag.

3: Skab en behagelig atmosfære på klinikken

Når du driver en tandlægeklinik, så handler det om at skabe en behagelig atmosfære både i selve klinikken, men også på venteværelset. Atmosfæren skal være imødekommende, så patienterne føler sig velkomne og trygge. Det kan eksempelvis være i form af en varm farvepalette, som går igen både på væggene og i indretningen.

Det kan også være en god idé at spille beroligende musik i venteværelset. Det skaber en mere afslappet stemning, hvilket beroliger patienter, der døjer med tandlægeskræk. For nogle patienter kan et tandlægebesøg være stressende og angstprovokerende, og her kan den rigtige atmosfære skabe en mere positiv oplevelse.

4: Tænk over belysningen

Belysningen spiller en stor rolle i behandlingsrummet, men også på venteværelset. Det er en god idé at skabe en god balance mellem naturligt lys og kunstigt lys, så det ikke bliver for blændende eller skarpt. Overvej eksempelvis at investere i LED-lys, der er mere energieffektivt og skaber en mere naturlig belysning.

I behandlingsrummet skal der være optimal belysning, så tandlægen og assistenten kan se, hvad de laver. Det er en god idé at vælge en justérbar lyskilde, der kan indstilles i forhold til patientens position, og som giver optimal belysning af arbejdsområdet.

Send til en kollega

0.079