23948sdkhjf

Facader af glas er afgørende for moderne arkitektur

I den moderne arkitektur er det svært at komme uden om glas, og derfor er der også flere og flere bygningsprojekter der er domineret af store glaspartier. Dog kan glas være et materiale, der er svært at arbejde med - særligt, hvis der kræves rammeløse løsninger. GlassLine har et stort udvalg af systemløsninger til indspændt glas, og man kan både finde løsninger fra GlassLine til glasværn, glasvægge, profiler til franske altaner og meget mere. Med disse løsninger bliver det lettere at skabe et udtryk, som den moderne arkitektur består af. 

GlassLine - kvalitet, sikkerhed og æstetik

GlassLine er et firma, der skaber innovative løsninger inden for glasprofiler. Med løsninger som GlassLine Balmero og GlassLine Balardo Core, kan man skabe æstetiske glasvægs- og gelændersystemer, der sikrer en moderne og stilfuld arkitektur til både industri og beboelse. 

Systemerne er bygget op omkring indspændt glas, hvilket vil sige, at det ikke kræver en ramme. Det er med til at skabe et let og slankt udtryk, som kan skabe åbne rum, smukke facader og mange kombinationsmuigheder. GlassLine Balmero er det rette valg, hvis man skal skabe glasvægge, der går fra gulv til loft, mens GlassLine Balardo er valget til glasværn, eksempelvis til hævede terrasser eller ved trapper.

Både vægge og værn er lavet af højkvalitetsglas, der er behandlet med et specielt lag, der gør dem modstandsdygtige overfor ridser og andre skader. Samtidig har systemløsninger som Balardo GlassLine en bygningsmyndighedsgodkendelse, der er med til at sørge for, at sikkerheden er i top. Dermed kan disse kollektioner tilbyde en kombination af robusthed og slank æstetik.

Vil man anvende enten GlassLine Balardo Core eller GlassLine Balmero, så kræver det, at man har en løsning for montering af glasværn eller glasvæg montering, som kan være nogle svære discipliner. Her anbefales det, at man finder en professionel montør til at klare arbejdet, hvis ikke man har de rette kvalifikationer selv. 

Hvordan kan glas anvendes i moderne arkitektur?

Glas er et af de mest alsidige materialer, der kan anvendes i moderne arkitektur, og materialet kan anvendes til flere forskellige elementer, herunder vinduer, døre, facader og skillevægge. Det kan også bruges til at skabe interessante lys- og skyggespil i rummet. 

Glas har den fordel, at det tillader naturligt lys ind i bygningen samtidig med at det holder varmen ude. Dette gør det ideelt til moderne arkitektur, da det hjælper med at reducere energiforbruget. Desuden er glas meget holdbart og nemt at rengøre - hvilket gør det attraktivt for mange arkitekter. Derfor kan man både som artikekt, som håndværker eller som slutbruger overveje, om eksempelvis montering af glasværn kan være den rette løsning til altanen eller trappeopgangen, eller om en glasvæg fra Balardo GlassLine kunne være prikken over i´et til kontorbygningen.

Sådan kan glasvægge og glasværn monteres

Uanset om du skal montere glaspaneler som en del af dit arbejde eller i privaten, så kan glasvæg montering være en stor udfordring. Der er nemlig mange sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages højde for, hvis projektet skal være stabilt, robust og sikkert. Har du ikke de rette kompetencer, kan du med fordel finde en leverandør, der også kan stå for glasvæg montering. Her vil de have den rette ekspertise til netop den type af glas, som de anvender, og dermed er der garanti for et godt resultat, som ikke skal laves om. Desuden vil det også typisk være billigere at have kombineret levering og montering.

Anvender du enten Balardo Glassline eller GlassLine Balmero vil det være smartest at finde en montør, der har erfaring med netop dette mærke og disse serier. De vil vide, hvordan en Balardo Core skal installeres for at have effekt og for at være sikkerhedsmæssig forsvarlig.

Vær bevidst og reglementerne

Uanset om dit projekt er privat eller offentligt, dit eget eller for andre, skal du huske, at projekter er underlagt byggereglementer, der sikrer, at de møder bestemte kvalitets- og sikkerhedskrav. Et område der især er underlagt krav for kvalitet og sikkerhed er værn og andre beskyttende strukturerer, og montering af glasværn er derfor også underlagt her. Dette skal du både være opmærksom på, hvis du selv står for opsætningen, eller hvis du hyrer en til at gøre det for dig.

Hvis du har styr på dine materialer, din ekspertise og har visionen for projektet på plads, vil du så med god samvittighed og gåpåmod springe ud i dit projekt med GlassLine. Gør du det vil du opleve, hvordan produkterne vil give det ekstra friske pust til dit projekt.

En væsentlig del af den moderne arkitektur er i dag præget af store glaspartier, både hvad facade, skillevægge og værn angår. Går du en tur i nye kvarterer med smag for arkitektur - f.eks. Aarhus Ø - vil du opleve, hvordan størstedelen af bygningernes facader netop er af glas. Det kommer både til udtryk ved store vinduespartier, tagterrassernes sikkerhedsværn og indgangspartierne. Det er et tegn på, at netop glas er på mode. Det vil det derfor også blive i fremtidens nybyggerier, både til erhvert og private hjem, og derfor kan det være en god ide at være på forkant med dette materiale, uanset om du er arkitekt, håndværker, bygningssagkyndig eller slutbruger.

Send til en kollega

0.031