23948sdkhjf

7 idéer: Sådan indretter du et godt hjemmekontor

I en verden, hvor hjemmearbejde er blevet mere reglen end undtagelsen, er det vigtigere end nogensinde at have et velindrettet hjemmekontor. Men hvordan? Få inspiration med syv gode råd om indretning af hjemmekontoret.

Behovet for et hjemmekontor er blevet mere presserende i de seneste år, ikke mindst på grund af coronakrisen. Arbejder du også ofte hjemme foran skærmen, er det vigtigt, at du indretter kontoret korrekt. Så passer du bedre på dig selv og din krop.

Her er syv forslag til, hvilke kontormøbler der kan være en god idé at have på dit hjemmekontor:

1. Indret kontoret i behagelige farver

Før du begiver dig ud i at indrette dit hjemmekontor, kan det være en god ide at overveje, hvilke farver der vil egne sig godt til kontoret. Om du går efter en mørk og enkel eller lys og stil kan nemlig påvirke dit humør – og ikke mindst din produktivitet.

Et godt råd er at male en af væggene i en varm og dæmpet farve, der virker beroligende. Du kan også gå efter de klassiske hvide vægge og sætte lidt farverig kunst på væggen. Med kunst kan du lettere ændre rummets udtryk, hvis du fortryder eller vil prøve noget nyt.

2. Find en ergonomisk kontorstol

Du sidder formentlig mange timer i løbet af en dag, mens du arbejder. Derfor er det vigtigt, at du har en god kontorstol. Det vil sige, at den støtter din lænd, ryg og bagdel. Sidder du behageligt, kan stolen være med til at reducere muskelspændinger og forbedre kropsholdningen. På lang sigt kan dette være med til at forebygge sygdom og skavanker.

Derudover er det en god idé at vælge en kontorstol, som har nogle justerbare funktioner – såsom højdejustering, justerbar ryg og hjul. På den måde kan du rette stolen til, alt efter hvordan du vil sidde. Det er sjældent, at en kontorstol er perfekt for dig ved første forsøg.

3. Et skrivebord i den rette størrelse

Skrivebordet er hjertet i dit hjemmekontor. Det er her, du har din skærm og tastatur, dokumenter, høretelefoner og lignende. Derfor kan du finde skriveborde i forskellige modeller, størrelser og materialer. Her er det vigtigt, at du vælger den rette størrelse og gode funktioner.

Hvis du arbejder meget på computeren, kan et stort skrivebord med en hæve- og sænkefunktion være en god ide. Ved at justere højden på skrivebordet har du mulighed for at skifte mellem at sidde og stå, hvilket er godt for din sundhed.

4. Vælg nogle gode lamper til kontoret

Har du prøvet at knibe øjnene sammen, fordi lyset i rummet var for stærkt? Eller at der var mange skygger? Så er det fordi, belysningen ikke fungerer. Forestil dig så at skulle belaste øjnene med det, hver gang du arbejder hjemmefra.

Sørg derfor for at have blødt belysning fra loftet, eksempelvis fra en pendel eller loftlampe. Kombiner loftlyset med en mere direkte lyskilde direkte på din arbejdsplads – for eksempel en gulv- eller bordlampe.

5. Placér din computerskærm rigtigt

Sidder din computerskærm lidt for langt væk? Eller måske lidt for tæt på? Begge dele kan give gener. Derfor er det vigtigt, at du placerer din computerskærm rigtigt – det vil sige 50 til 80 cm fra dig.

Bruger du en bærbar computer, er det en god ide at koble den til en stationær skærm og et tastatur. Et alternativ er at montere din bærbar på et bordstativ, så du får skærmen op i en fornuftig læsehøjde – gerne cirka 10 cm under din egen øjenhøjde.

6. Sørg for praktisk opbevaring

Opbevaring er vigtig for at holde dit hjemmekontor organiseret. Løse papirer og dokumenter eller ledninger og skriveartikler kan hurtigt forstyrre din koncentration. Få derfor et skab eller en skænk, hvor du kan gemme unødvendige ting væk..

Hvis pladsen er trang, kan hylder over skrivebordet eller opslagstavler være et godt alternativ. På den måde udnytter du loftshøjden. Du kan også bruge hylder og opslagstavler til diverse nips eller fotos.

7. Udnyt et delt værelse

Har du ikke mulighed for at dedikere et helt værelse til dit hjemmekontor? Du kan sagtens give et rum flere funktioner. Kombinér for eksempel hjemmets gæsteværelse eller spisestue med et kontorhjørne.

Sørg for at vælge møbler, der ikke bliver for kontoragtige i deres stil, men matcher resten af din øvrige indretning. På den måde passer møblerne bedre sammen. Du kan også kigge efter fleksible og multifunktionelle kontormøbler – for eksempel en kontorstol med hjul, som er nem at flytte væk, eller en reol med indbygget skrivebord.

Ordentlige kontormøbler er altid vigtige

Med de rette møbler og en behagelig indretning kan du skabe et kontor, der er både komfortabelt og produktivt. Husk, at det vigtigste er at skabe et rum, der passer til dig og dine behov. Det er, hvad enten du arbejder hjemmefra eller sidder på arbejdspladsen. Begge steder bør de rigtige møbler altid være din højeste prioritet.

Send til en kollega

0.031