23948sdkhjf

Lav dit hjem om til et smart home

Det kan lyde enormt fancy, men faktisk kræver det ikke alverden for at omdanne sit hjem fuldstændigt til et smart-hjem, også kaldet et smart home. Ved at sammenkoble forskellige enheder kan man nemt kontrollere det hele fra ét centralt sted, måske endda mens man slet ikke befinder sig i huset. Det kræver blot en investering i diverse udstyr samt en lille smule teknisk snilde.

Deciderede smart homes er blevet mere og mere populære, og Danmark er da også et af de lande, der er helt fremme i skoene på området. Det er ikke svært at forstå, hvorfor man gerne vil have den ekstra luksus, men hvordan får man det op og stå, og hvordan gør man det så smart som overhovedet muligt? Det kommer vi ind på her.

Sådan kommer du i gang

Du har med garanti allerede et eller flere produkter, der følger smart home-tankegangen. Altså et produkt, der kan kobles til internettet, og som derigennem enten bliver opdateret, kan styres via en app eller en hjemmeside. For at gå hele vejen og kalde det et faktisk smart home skal der dog en del flere enheder til.

Dette tæller bl.a., men ikke udelukkende:

  • Dørklokke med kamera
  • Fjernsyn
  • Køleskab
  • Ovn
  • Radio
  • Lamper
  • Varmepumpe

Disse er noget af det mest gængse udstyr, man finder i en smart home-løsning. Kombineres disse optimalt, kan man ikke bare opnå en større effektivitet i hverdagen, man vil også se en besparelse i varme- eller elregningen, da produkterne netop anvendes smartere.

Der er som sådan ikke nogen strenge definitioner på et smart-hjem, så hvis du ikke har mod på at omdanne hele hjemmet til en alt-i-én-løsning, så frygt ej. Har du blot et par enkelte stykker udstyr sat op, så kan du med ro i sindet kalde det et smart home.

Hvordan sikrer jeg mit smart home?

Er du bare en smule bevidst om cybersikkerhed, så er du ganske givet også klar over de forskellige trusler, der hurtigt åbner sig op, når man lige pludselig begynder at opkoble diverse udstyr til internettet. Særligt slemt kan det blive, når udstyr, der ikke tidligere har haft noget behov for en internetopkobling, pludselig får brug for det.

Man kan derfor vælge ikke at købe denne slags udstyr, men virkeligheden er bare, at det bliver mere og mere almindeligt, og på sigt er der nok ikke nogen vej udenom. Derfor handler det i stedet om at sikre sig selv og sit udstyr bedst muligt, uanset om der er tale om et fjernsyn, en tørretumbler eller en natlampe.

Et åbenlyst skridt er selvfølgelig at installere en VPN. Du kan få en VPN gratis mange steder, men det bedste resultat får man helt klart ved at betale en lille sum penge for et godt, stabilt produkt. Et andet godt tiltag man bør benytte sig af, er kun at tilslutte udstyret i den tid det er nødvendigt, f.eks. for at hente en opdatering. Ved at fjerne forbindelsen efterfølgende sikrer man sig nemlig, at det ikke kan blive et oplagt mål for ondsindede aktører.

Send til en kollega

0.032