23948sdkhjf

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en pumpe, som ved hjælp af avanceret teknik kan overføre varme fra luften eller fra jorden ind i boligen. Herefter kan varmen bruges til at opvarme radiatorerne, brugsvandet samt luften i boligen.

Grundet krigen i Ukraine, som har sendt gaspriserne på himmelflugt, er varmepumper og jordvarmeanlæg mere populære end nogensinde før. Hundredvis af husstande over hele landet er i færd med at udskifte deres gasfyr med en af de grønne alternative opvarmningskilder.

Opvarmer du din bolig med enten gasfyr, oliefyr eller elvarme, så bør du indhente tilbud på installation af varmepumpe og få den billigste pris via Bedste-varmepumpe.dk. Ønsker du i stedet jordvarmeanlæg så indhent tilbud på komplet etablering af jordvarme og sikre dig den billigste pris via Jordvarmeanlæg.dk.

Hvad koster en varmepumpe og jordvarme?

Prisen på en varmepumpe kommer meget an på hvilken type varmepumpe, du ønsker. Der findes overordnet set 3 typer varmepumper.

  • Luft til luft varmepumper pris ligger mellem 8000 - 25.000 kr. inkl. montering, og disse er populære til sommerhuse, garage osv., som kun har brug for varm luft eller kold luft. OBS: Mange luft til luft varmepumper kan også bruges som aircondition.
  • Luft til vand varmepumper koster mellem 80.000 - 130.000 kr. inkl. montering, og disse kan opvarme brugsvandet samt radiatorer/gulvvarme.
  • Jordvarmepumper, som er en del af et jordvarmeanlæg koster mellem 110.000 - 250.000 kr. inkl. etablering.

Hvad er jordvarme?

Jordvarme fungerer ved, at der graves jordvarmeslanger ned i grunden omkring boligen. Slangerne er fyldte med en frostfri væske, som opvarmes af den naturlige varme, der findes i jorden. Den opvarmede væske føres derefter ind til en jordvarmepumpe, som øger temperaturen yderligere, hvorefter den føres videre ind i huset.

Et jordvarmeanlæg kræver megen udenomsplads (cirka 300 - 500 m²), da deres skal graves mange meter slanger ned. Der skal cirka graves 1,5 - 2 meter jordslange for hver m² boligareal. Alternativt kan man vælge lodret jordvarme også kaldet vertikal jordvarme. Her føres jordslangerne i stedet ned i en dybde af cirka 160 - 180 meter.

Energivenlig varmekilde

Da varmepumper og jordvarmepumper udnytter energien og varmen, der allerede forefindes i luften og i jorden, må disse betragtes som energivenlige varmekilder. Pumperne bruger naturligvis strøm, men med et SCOP tal på cirka 4 - 5 (for de bedste varmepumper), så er det yderst fornuftigt.

SCOP tallet fortæller, hvor effektiv en varmepumpe kan levere varme. Har varmepumpen et SCOP på 5, betyder det, at den leverer 5 kWh varme, mens den kun forbruger 1 kWh el.

Overvejer du at skifte til en varmepumpe, kan det anbefales, at du indhenter tilbud så hurtigt som muligt. Efterspørgslen har resulteret i, at der allerede er lang ventetid i flere byer, og det må forventes, at efterspørgslen ikke aftager foreløbig.

Send til en kollega

0.031