23948sdkhjf

DGI Huset Vejle - ny svømmehal

Vejle, Danmark

Kontrakt
Hovedentreprise
Fase
Udførelse
Budget
87 mio. kroner
Størrelse
3.579 kvm
Slut
2019
Adresse
Willy Sørensens Pl.
7100 Vejle
Kategorier

Vejle Kommune har i samarbejdet med Lokale- og Anlægsfonden finansieret en ny svømmehal til byen, der samlet set forventes at koste 87 mio. kroner.

Den eksisterende svømmehal bliver omdannet til to bassiner til vandleg, udspring, klatring, forhindringsbane, dykning, trampolin og genoptræning.

Desuden bliver rutsjebanen forlænget fra 30 til 50 meter. I forlængelse af det eksisterende byggeri etableres et nyt 50 meter-bassin med store glasfacadepartier. 

Det nye 50 meter bassin bliver blandt andet udstyret med LED-lys på bunden, så svømmere kan opleve at konkurrere, selv om de træner for sig selv. 

Svømmerne kan følge lysstriben, der kan indstilles til flere hastigheder, og forsøge at komme foran den. Bassinkanten får trykknapper, så flere svømmere kan deltage i stafetlege, samt undervandskameraer, så eksempelvis elitesvømmere kan studere og forfine deres svømmeteknik under træning. 

I den eksisterende del af svømmehallen fjerner man den gamle tribune delvist, hvilket giver plads til et "Hot and Cold-område" med spa, dampbad, sauna og koldtvandsbassin.

Byggeriet udføres som to adskilte entrepriser. Den første, en hovedentreprise, omfatter den nye tilbygning og udføres af KG Hansen & Sønner. Den anden, der omfatter selve ombygningen af den gamle hal, vil blive sendt i udbud som fagentrepriser i løbet af efteråret 2018. 

50 meter bassinet forventes færdigt i sommeren 2018, mens renoveringen af den eksisterende svømmehal afsluttes i efteråret 2019.

Centrale aktører
 • Arkitema K/S
  Arkitekt
 • Lokale- og Anlægsfonden
  Bidragyder
 • Vejle Kommune
  Bygherre
 • K.G. Hansen & Sønner A/S
  Hovedentreprenør (tilbygning)
 • Cowi A/S
  Rådgivende ingeniør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.189