23948sdkhjf

Aarhus Letbane - etape 2

Aarhus, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
1.240 mio. kr.
Størrelse
10,8 km.
Kategorier

En ny letbaneetape mellem Aarhus Ø og Brabrand vil forbinde flere af byens store uddannelses- og kulturinstitutioner samt flere af de største almene boligområder i Aarhus.

En letbane bliver også afgørende for omdannelsen af nordhavnen, rutebilstationen og Gellerup, der er under omdannelse fra udsat boligområde til attraktiv bydel.

Fra Gellerup er det planen at videreføre letbanen ca. en kilometer frem til en ny terminal ved Banevænget i Brabrand, hvor der er mulighed for at skifte mellem letbane, regionaltog, fjerntog, busser og individuel transport. Den centrale placering af letbanen betyder, at den vil forbinde yderligere 100.000 borgere og 60.000 arbejdspladser til letbanen og videre til Timemodellen mellem de store byer i Danmark.

Planerne for en etape 2 af Aarhus Letbane omfatter 10,8 kilometer, der forbinder Aarhus Ø, Aarhus C og Brabrand. Den forventede anlægssum udgør 1.240 mio. kr.

Folketingets finansudvalg har  40 mio. kroner til de indledende miljøundersøgelser af etape 2.

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.236