23948sdkhjf

Museum Thy, Thisted - Nyt Thisted Museum

Thisted, Thisted Kommune

Fase
Udførelse
Budget
44.500.000 kr.
Størrelse
2000 kvm
Start
Q2 2022
Slut
Q3 2023
Adresse
Jernbanegade 4
7700 Thisted
Kategorier

I juli 2023 regner bestyrelsen for Museum Thy med at kunne slå dørene op til et helt nyt Thisted Museum. Ombygningen af de tre ejendomme, museet købte for nogle år siden, er nu i fuld gang. Intentionen med det nye Thisted Museum er at samle fire museumsbygninger med cortenstål og derved skabe et naturligt flow gennem byrummet. Det nuværende museum og byen respekteres ved at koble sig på eksisterende veje og stier, ved at bevare træer samt ved at udnytte eksisterende karakteristika som f.eks. facaderne i gadeforløbet.

Den nye  indgang udføres i et nutidigt materiale, hvor indgangen skyder sig ud mellem museumsbygningerne. På facaden indsættes en ramme af corten omkring vinduerne. Mellem museumsbygningerne nr. 11 og nr. 15 etableres en sammenbindende forbindelsesgang - Kilen - der fremstår i tre niveauer af glas og corten.

Første niveau ligger i museumsgården og danner en kolonnade i forlængelse af den nye indgang og foyer samt et overdækket område, som giver plads til udendørs aktivitet. Andet niveau er en indendørs forbindelsesgang med visuel kontakt til museumsgården, mens øverste niveau danner en udendørs forbindelse med grønne espalier samt en udsigt over byen og parken.

Centrale aktører
  • AAGE OG JOHANNE LOUIS-HANSENS FOND
  • LOOP ARCHITECTS A/S
  • AI A/S
  • Museum Thy S/I
  • JAC STUDIOS ApS
  • TØMRERFIRMA M.C. OVERGAARD A/S
  • Niras A/S
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.235