23948sdkhjf

Fredensgård-projektet, Fredensgade, Silkeborg - boliger

Silkeborg, Silkeborg Kommune

Fase
Udførelse
Start
Q1 2024
Slut
Q1 2028
Adresse
Fredensgade 10
8600 Silkeborg
Kategorier

I marts 2020 vedtog Silkeborg Byråd en lokalplan, som muliggør omdannelse af det nuværende Torvecenter, der har en central beliggenhed i Silkeborg midtby nær Torvet. Siden er der også udstedt VVM-tilladelse, og A. Enggaard A/S kan søge om byggetilladelse til realisering af projektet, som har fået navnet Fredensgård-projektet og omfatter både en karrébebyggelse og et højhus i 20 etager. A. Enggaard A/S har sidenhen fremsendt ændringsforslag til karrébebyggelsen. Bygherre vurderer, at det ikke er hensigtsmæssigt at bygge videre på eksisterende bygningsmasse. I stedet ønsker de at nedrive hele Torvecenteret og bygge nyt. 
Silkeborg Byråd har ultimo maj 2022 godkendt bygherres principielle ændringsforslag.  Herefter sendes dispensationsansøgningen i nabohøring.

Projektet der omfatter ca 300 lejligheder og erhvervslokaler får også en stor og moderne parkingskælder. 

Opdatering 15/8-22: Opførelsen af det kæmpe Fredensgård-projekt går nu ind i en konkret fase. I september 2022 begynder nedrivningen af punkthuset Fredensgade 17-21, som ligger i den sydligste del af torvecenter-byggeriet. Det blev markeret fredag d. 12 august 2022, da entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, på vegne af Silkeborg Kommune svang hammer og mejsel.

Nedrivningen sker i to faser. Nedrivningen af punkthuset starter i uge 37 eller uge 38 2022. Selve byggeriet forventes påbegyndt primo 2024.

Opdatering 31/10-22: Entreprenørmaskinerne går på mandag 31. oktober i gang med at rive hjørneejendommen ved Torvecentret i Silkeborg ned.

Opdatering 20/1-23: Nedrivningen af de øvrige bygninger starter i løbet af sommeren 2023. 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219