23948sdkhjf

Vivabolig afd. 5, højhuset, Aalborg - nedbrydning og genopbygning

Aalborg, Aalborg Kommune

Fase
Udførelse
Budget
88.179.000 kr.
Størrelse
3544 kvm
Start
Q4 2022
Slut
Q3 2024
Adresse
Konvalvej 49
9000 Aalborg

Vivabolig afdeling 5 på Konvalvej i Aalborg består af i alt 15 bygninger. 12 beboelsesbygninger, heraf et højhus, et fælleshus inkl. børnehave som omfatter, en servicebygning (kontor og garage/værksted) samt et garageanlæg sammenbygget med et mindre erhvervslokale.

Projektet omfatter nedbrydning af eksisterende højhus, nedrivning af eksisterende servicebygningen (inkl. delvis kælder) samt nedrivning af eksisterende garageanlægget inklusive erhvervslokalet.

På samme placering opføres et nyt højhus med 32 lejligheder i otte plan.
Ny servicebygning, depot, carporte, miljøgård og cykelskure opføres jf. situationsplan. Et nyt stisystem rundt i hele området anlægges med opholdsarealer mellem bebyggelserne. Nye parkeringsarealer ved og omkring de nye bygninger anlægges med faste belægninger.
Højhuset opføres uden kælder i otte plan samt taghus. Hvert plan består af fire lejligheder, som alle har adgang til fælles svalegang, elevator og trappeopgang. Alle boliger udføres med altan, ligesom boliger i terræn etableres med terrasse.

Servicebygningen opføres i et plan. Bygningen består af kontor, møderum med lille the-køkken, wc-rum, HC-toilet samt garderobe. I samme bygning er også tilknyttet en garage til opbevaringen af maskiner. I tilknytning til servicebygningen anlægges en vaskeplads.
Carporte, miljøgård og lukket cykelskur udføres som systemleverance i galvaniseret stål med tag som opalplader. Vægge lukkes delvist med perforerede plader. Mindre åbne cykelskure udføres efter princip som carporte.
Depotbygningen udføres af lette facadevægge beklædt med plader og pap-tag. Depot-bygningen indrettes med pulterrum af gittervægge/net-vægge.

Opdatering 13-12-2022: Aalborg Byråd har 12-12-2022  godkendt renoveringsprojektet og den tilhørende finansieringsplan inden byggestart.

Opdatering 16-3-2023: Nedrivningen af det gamle højhus der lå på grunden, begyndte i midt februar 2023 og afsluttes snart. Byggeriet af det nye højhus vil begynde i midt april 2023 

Centrale aktører
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.3