23948sdkhjf

Højby og Lindved - ny skovrejsning

Højby Lindved, Odense Kommune

Fase
På Vej
Budget
66.000.000 kr.
Start
Q1 2025
Kategorier

Naturstyrelsen indgik i 2021 en samarbejdsaftale med Odense Kommune og VandCenter Syd om skovrejsning på 260 hektar ved Højby og Lindved. Nu er de første 12 hektar af skoven på vej. Formålet med samarbejdsaftalen og den nye - men endnu navnløse skov - er at beskytte grundvandet ved Lindved kildeplads og give borgerne i lokalområdet nye muligheder for friluftsliv. Desuden vil den nye skov binde CO2 i træerne til gavn for klimaet.

Borgernes forslag og bemærkninger bliver en del af den videre proces med at planlægge indretningen af den første del af skoven. Herefter er der yderligere nogle processer, inden de første træer forventes at blive sat i jorden i 2025. Skovrejsningen er i det hele taget et projekt, der kræver, at man tænker ud i fremtiden. Primært fordi projektet er baseret på frivillighed, og der derfor erhverves jord i takt med, at jordejere i området ønsker at sælge. Projektet forløber over de næste 20 år og har et budget på over 66 mio. kr.

Centrale aktører
  • Odense Kommune
  • Naturstyrelsen
  • VANDCENTER SYD A/S
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.251