23948sdkhjf

Skoleparken II, Gl. Holte - helhedsrenovering

Gl. Holte, Rudersdal Kommune

Fase
På Vej
Kategorier

DOMUS har udviklet helhedsplan for 129 boliger i Gl. Holte. Helhedsplanen er vedtaget af beboerne november 2022.

Renoveringen giver et markant løft til bebyggelsen, med respekt for den oprindelige arkitektur.

Skoleparken II er opført i 1956 og er et meget fint eksempel på periodens tæt-lav boligbyggerier. Afdelingen består af tre forskellige afsnit med hver deres karakteristiske arkitektur.

Der er konstateret byggetekniske udfordringer i alle tre afsnit, men særligt i de ’de hvide huse’. Bygningerne er dårligt konstrueret, bl.a. med mangelfuld eller ingen isolering i facader og tage, terrændæk uden isolering med underlag af slagger og alvorlige kuldebroer ved terrændæk, vægge og lofter. På nuværende tidspunkt er der så store byggetekniske og indeklimamæssige problemer med bygningerne, at det ikke er rentabelt at renovere ved at lappe på de grundlæggende forkert konstruerede bygninger. Skoleparken II ønsker en reel fremtidssikring af ’de hvide huse’ (type 2), hvor bygningerne nedrenoveres, så kun sokkel og fundament står tilbage.

Bygningerne genopføres med samme arkitektoniske udtryk, samme facadekarakter og farvesætning, samme karakteristiske tagudhæng og sternkanter og ikke mindst samme karakteristiske bebyggelsesplan og landskabelige kvaliteter, men udført ud fra korrekte byggetekniske principper, som vil give sunde bygninger med lang holdbarhed.

DOMUS har udarbejdet eksempel på planløsning for de totalombyggede hvide huse.
Planløsningen lever op til Landsbyggefondens krav om tilgængelighed, og vil kunne tilbyde beboerne i Skoleparken II moderne nutidige familieboliger med tilgængelig indretning.
Eksemplet viser en bolig, der indrettes som en åben plan omkring en kerne i midten.

Bygningstype 1 (de gule huse) og 3 (Mariehøjvej) er også blevet gennemgået grundigt af byggetekniske eksperter. Her er der ligeledes konstateret en række byggetekniske udfordringer – dog ikke i samme omfang som i bygningstype 2 (de hvide huse).

Helhedsplanen er støttet af Landsbyggefonden.

Centrale aktører
  • Domus Arkitekter A/S
  • Boligkontoret Danmark
  • Danakon A/S
  • Gl. Holte Boligselskab, Afdeling 2 , Skoleparken II
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.234