23948sdkhjf

Gurre Slotsruin - restaurering og udvikling

Helsingør Kommune

Fase
På Vej
Budget
40.000.000 kr.

Men nu skal noget af fordums storhed genskabes, hvis det står til en gruppe bestående af Naturstyrelsen, Slots- og Kulturstyrelsen, Helsingør Kommune, Flynderupgård og Museum Nordsjælland samt Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Sammen har de udarbejdet et nyt projektforslag, der har til formål at restaurere ruinen og udvikle formidlingen på stedet.

En gennemgribende restaurering af borgruinen - de ældste dele af Gurre Slot stammer fra slutningen af 1100-tallet – skal gøre, at den også bliver stående de næste 800 år. Trods løbende vedligehold er det nødvendigt at restaurere det centrale borgtårn, hjørnetårne, ringmur og det nærliggende Sct. Jacobs Kapel. Restaureringen skal foregå under ledelse af Slots- og Kulturstyrelsens restaureringseksperter.

For at styrke formidling og fortælling vil idégruppen også etablere et nyt velkomstområde med udstillingsrum og på toppen af bygningen et udsigtsdæk med blik ud over ruinen og området.

Den anden del af visionen i projektet er at give Gurre Slotsruin nyt liv, så de mange besøgende på stedet kan opleve historien. Blandt andet via ruter rundet i området, der giver børn og voksne mulighed for at forstå ruinen og historien under besøget.

Centrale aktører
  • LYTT Architecture A/S
  • Slots- og Kulturstyrelsen
  • Naturstyrelsen
  • Helsingør Kommune
  • Museum Nordsjælland S/I
  • Nationalparkfond Kongernes Nordsjælland
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.375