23948sdkhjf

Det nye Sølund

København N, Hovedstaden, Hovedstaden

Fase
Udførelse
Budget
1.450.000.000 kr.
Størrelse
37895 kvm
Start
2021
Slut
2026
Adresse
Ryesgade
2200 København N

Bygherre KAB udskrev i 2015 en projektkonkurrence vedrørende bygningen af Fremtidens Sølund. C.F. Møller vandt sammen med Tredje Natur, Bascon, Transsolar og Smith Innovation, og Fremtidens Sølund bliver et samlet hus, der blander generationer sammen på en ny måde. Byggeriet kommer til at ligge direkte ned til Sortedams Sø i København og får adresse på Ryesgade 20.

Byggeriet bliver på fem-seks etager. Byggeriet er en blanding af 360 plejeboliger, 150 ungdomsboliger, herunder 20 boliger for unge med autismespektrumsforstyrrelse, 20 seniorboliger, en daginstitution, tre mikrobutikker samt både offentlige og private parkeringsfaciliteter.

Mens plejehjemmet opføres med facader af teglsten får ungdomsboligerne træ og facadeplader, og der er stort fokus på bæredygtighed. Eksempelvis anlægges de flade tage med solceller, sedum og tagterrasser. For at imødekomme projektets bæredygtige profil bliver beton fra det nuværende Sølund vil blive genbrugt i andre byggerier, anlæg af veje med mere. Ligeldes bliver dele af konstruktionerne udført i træ fra bæredygtigt skovbrug. Der er voksende interesse for at benytte CLT-træelementer i stedet for beton, og dette bliver implementeret på Det nye Sølund i de øverste etager. 

Byggeriet gennemføres i perioden 2021‐2026 og opføres i to hovedetaper. Det betyder, at det nu‐ værende plejehjem og daginstitutionen er i fuld funktion, mens nedrivning og opførelse af etape et udføres. Når etape et er færdigbygget, flytter plejecenteret og daginstitutionen direkte ind i de nye lokaler, hvorefter etape to påbegyndes.

Centrale aktører
 • Züblin A/S
  Totalentreprenør
 • Smith Innovation ApS
  Bygherrerådgiver
 • KAB
  Bygherre
 • G. Tscherning A/S
  Nedrivning samt spunsning
 • Rambøll A/S
  Bygherrerådgiver
 • ÅF Buildings Denmark
  Rådgivende ingeniør
 • C.F. Møller A/S
  Totalrådgiver
 • Tredje Natur ApS
  Landskabsarkitekt
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.219