Bering-Beder-vejen

Beder-Malling, Danmark

Fase
Forberedelse
Budget
450 mio. kr.
Slut
2023
Kategorier

Aarhus Kommune planlægger en ny vejforbindelse i det sydlige Aarhus. Vejen skal forløbe mellem Torshøjvej og Østjyske Motorvej i vest og forløbe syd om Tranbjerg og Mårslet til Oddervej i øst.

Vejen forventes at bllive anlagt som en tosporet landevej med cykelstier i samme tracé eller i et særskilt ruteforløb. Men også muligheden for en 2+1 vej undersøges.

Projektet tjener flere formål.

For det første skal vejen udgøre en del af en ny, overordnet ringvejsforbindelse rundt om Aarhus sammen med Østjyske Motorvej og Djurslandmotorvejen. Denne ring skal medvirke til at aflaste det øvrige overordnede vejnet og give en mere ligelig fordeling af trafikbelastningen på de sydlige indfaldsveje. Bering-Bedervejen vil samtidig give en bedre adgang til motorvejsnettet fra Odder-området og de sydlige bysamfund i Aarhus Kommune.

For det andet skal Bering-Bedervejen betjene tilgrænsende bysamfund og medvirke til at aflaste de mindre trafikveje i den sydlige del af kommunen.

For det tredje, vil vejen være en vigtig del af betjeningen af nuværende og fremtidige byområder i sydlige del af kommunen.

 

Centrale aktører
  • Aarhus Kommune
    Bygherre
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Tilføj din virksomhed som deltager på dette projekt. Dette er en gratis service. Din virksomhed vil først blive vist på listen efter den er blevet godkendt.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.151