23948sdkhjf

Søhesten, Godsbanen i Aarhus - boliger

Aarhus C., Danmark

Kontrakt
Totalentreprise
Budget
250 mio. kr.
Størrelse
12.000 kvm.
Start
Primo 2019
Slut
Efterår 2020
Adresse
P. Hiort Lorenzen Vej
8000 Aarhus C.

Et 12.000 kvadratmeter stort alment boligbyggeri med en kombination af 1-, 2-, 3, og 4-rums boliger er på vej på Godsbanen i det centrale Aarhus.

Byggegrunden er ca. 4.000 kvadratmeter, hvorpå der skal opføres syv sammenkædede bygningskroppe, som forskyder sig både vertikalt og horisontalt.

Mod Carl Blochs Gade markerer byggeriet sig i ti etager og trappes trinvist ned til fire etager i en rytmisk bevægelse langs den nye P. Hiort Lorenzen Vej.

På tagene er der plads til både tagterrasser og solceller. Hver bolig har sin private altan, og på terræn er der udearealer på begge sider af bygningen og en stor offentligt tilgængelig port. Byggeriet beklædes med spåntegl i røde nuancer – dog genbrugstegl i stueetagen for at give byggeriet en mere robust base.

I forhold til selve indretningen arbejder vinderteamet med en slags byggeklods, der kan stykkes sammen til kombinationer af boligtyper efter behov. Ringgården planlægger en kombination af 1-, 2-, 3, og 4-rums boliger til blandt andet socialt udsatte, unge, børnefamilier og seniorer. I stuetagen er planen at etablere fælleslokaler og udadvendte funktioner.

 

Centrale aktører
 • Cubo Arkitekter A/S
  Arkitekt
 • Boligforeningen Ringgården
  Bygherre
 • Tri-Consult A/S
  Rådgivende ingeniør
 • Byggefirmaet Knudsgaard A/S
  Totalentreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.203