23948sdkhjf

Det ny SIMAC

Svendborg, Danmark

Kontrakt
Hovedentreprise
Fase
Udbud
Budget
310 mio. kr.
Størrelse
12.400 kvm
Slut
Juli 2022

Et 70.000 kvm stort areal fra Nyborgvej til Nordre Kaj i Svendborg skal udvikles til et nyt maritimt uddannelses- og videnscenter, der skal huse Svendborg International Maritime Academy.

En arkitektkonkurrence har banet vej for en helhedsplan for området og herunder et 12.500 kvadratmeter stort uddannelsescenter, en maritim erhvervspark og et område for blandet bolig og erhverv. Arealet omfatter: Fællesarealer på 1.880 kvm. Herunder Campustorvet, Open Learning Center og Student Service Area.Undervisningsarealer på 6.585 kvm. Herunder undervisningslokaler i forskellige størrelser, to auditorier, en række forskellige laboratorier/værksteder samt simulatorcenter med virtuelle læringsmiljøer. Administration på 320 kvm med kontorer og mødelokaler til ledelse og administration. Teknisk service på 1.215 kvm. Herunder teknikrum, vaskerum, depoter og servicefaciliteter fordelt i bygningen.

Arkitektkonkurrencen blev afgjort i februar 2019 med C.F. Møller Architects og Effekt som vindere. Herefter følger projektering, lokalplaner og byggetilladelser samt entrepriseudbud i løbet af 2019. Byggeriet vil forløbe over 2020 til 2022 med indvielse i 2022.

Projektet er muliggjort takket være en donation på 100 mio. kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Det samlede projekt har et finansieringsbehov på 310 mio. kroner, og fonden bag byggeriet arbejder på at rejse yderligere finansiering via en række maritime fonde.

Det ny SIMAC udgør ca. 12.400 m2 uddannelsesbyggeri, inkl. udearbejdsområder, og vil blive opbygget med et klart og synligt, modulbaseret monstruktionsgrid i et søjle-bjælke system i beton og stål med stabiliserende betonkerner. Dette ”betongrid” er gennemgående og synligt både indvendigt og udvendigt, og fremstår som et vigtigt arkitektonisk element.

Husets facader består primært af et ”glas-alu system”.

Centrale aktører
 • Effekt Arkitekter ApS
  Arkitekt
 • C.F. Møller A/S
  Arkitekt
 • Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC)
  Bygherre
 • MT Højgaard A/S
  Hovedentreprenør
 • C.F. Møller A/S
  Totalrådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.251