23948sdkhjf

Den Kongelige Køkkenhave

Graasten, Danmark

Fase
Udførelse
Start
Sommer 2019
Slut
Sommer 2020
Adresse
Felstedvej 8
6300 Graasten
Kategorier

Det er besluttet at revitalisere den kongelige køkkenhave, som en åben og tilgængelig kongelig køkkenhave, som en lokal og regional attraktion, i samarbejde med lokale interessenter og med lokal forankring.
Til dette formål skal eksisterende bygninger have en ny anvendelse, og der skal bygges nye bygninger.

Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot i Gråsten i Sønderjylland skal i det kommende år gennemgå en forvandling og indrettes til en mere åben og aktiv køkkenhave med fokus på bæredygtig drift, formidling og undervisning. Målet er, at køkkenhaven bliver en attraktion, som kan tiltrække gæster fra både ind- og udland og blive et samlingspunkt for borgerne i Gråsten. Projektet sker i et samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen.

Hovedattraktionen i Den Kongelige Køkkenhave bliver selve køkkenhaven, hvoraf kun en femtedel er i brug i dag, men i løbet af 2019 vil hele den flotte, gamle køkkenhave igen være på fuldt blus.

Til at tegne en række nye bygninger i forbindelse med Den Kongelige Køkkenhave er der indgået kontrakt om totalrådgivning med P+P arkitekter.

Arbejdet med at tegne bygningerne er allerede igangsat, og det forventes, at der kan gennemføres 1. spadestik i løbet af sommeren 2019, hvorefter Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot kan indvies i sommeren 2020.

Centrale aktører
  • Slots- og Kulturstyrelsen
    Bygherre
  • Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning ApS
    Entreprenør
  • P+P Arkitekter A/S
    Totalrådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.22