23948sdkhjf

Søfronten og Havnen i Silkeborg - masterplan

Silkeborg, Danmark

Fase
På vej
Kategorier

Konkurrencen skal vise, hvordan Søfronten og Havnens potentiale ift. byliv udnyttes og udvikles ved at styrke sammenhænge og synergier mellem eksisterende og nye byfunktioner - herunder et nyt Museum Jorn - og ved at binde byen og naturen sammen, så visionen om ’Silkeborg som Outdoor Hovedstad’ forløses.

Konkurrenceopgaven bestod i at udarbejde en ny masterplan for Søfronten og Havnen, som kan fungere som en robust og fleksibel ramme om de kommende års udvikling. Målet er at styrke sammenhængen mellem Søfronten, Havnen og resten af midtbyen og ikke mindst at binde byen, Silkeborg Langsø og naturen sammen og omsætte konkurrenceområdets og en række konkrete projekters potentiale ift. særligt byliv, byudvikling, kultur- og outdooroplevelser. Derudover skal masterplanen vise, hvordan der skabes mere værdi af det byliv, der i dag skabes af bl.a. Hjejleselskabet og midtbyens mange besøgende og de mange ansatte i fx Jyske Bank og på Silkeborg Rådhus.

Derudover skal konkurrencen give svar på hvordan nye konkrete projekter, som Museum Jorn og en ny hjejledok samt forslag om etablering af fx et nyt grønt byrum, et søbad og andre bylivsskabende funktioner kan indpasses i konkurrenceområdet, under den forudsætning, at det endnu ikke vides om alle projekter kan realiseres.

Efter et konkurrenceforløb blev konkurrenceforslaget ”Silkeborg 360º", udarbejdet af Team Effekt (Effekt, Trafikplan, WTM Engineers, Colliers, Game og Camp Adventure) udpeget som vinder i april 2019.

Centrale aktører
 • Effekt Arkitekter ApS
  Arkitekt
 • Realdania
  Bygherre
 • WTM Engineers
  Rådgiver
 • Trafikplan ApS
  Rådgiver
 • Camp Adventure ApS.
  Rådgiver
 • Colliers International Danmark A/S
  Rådgiver
 • Game
  Rådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.138