23948sdkhjf

Nationalparkcenter Thy

Thisted, Danmark

Kontrakt
Fagentreprise
Fase
Udførelse
Budget
21 mio. kr.
Størrelse
670
Adresse
Nørre Vorupøre
7700 Thisted
Kategorier

Nationalparkfond Thy skal med støtte fra fonde og Thisted Kommune opføre et nationalparkcenter i Vorupør.

Nationalpark Thy er med 244 km2 en stor mundfuld for de fleste. Åbent døgnet og året rundt og et utal af indgange, der gør nationalparken uoverskuelig for langt de fleste besøgende.

Ud over at udvikle, sikre og bevare en oprindelig og enestående dansk natur af international værdi, er det en af nationalparkens vigtigste opgaver at synliggøre værdierne.

Visionen er derfor, at Danmarks første Nationalparkcenter skal bidrage til at Nationalpark Thys natur og kulturhistoriske værdier bliver alment tilgængelige, formidlet i en kvalitet og med et værtskab, der begejstrer og beriger den besøgende, gør dem nysgerrige og inspirerer til at drage videre ud på oplevelse i Danmarks største vildmark.

Nationalparkcentret skal danne rammen om den store fortælling om naturkræfternes råden. Her skal det blive klart, hvad der har ført til det særprægede landskab, vi kalder Danmarks største vildmark. Her kan man få viden om, hvordan nationalparken er skabt af havet, vinden, sandet og saltet. Og om, hvordan planter, dyr og mennesker har tilpasset sig det barske liv på kysten. Her bliver man klogere inden turen ud. Og hertil vender man tilbage for at kunne få svar på de mange spørgsmål, der er opstået undervejs derude. Her har skolebørn udgangspunkt for ekspeditioner ud i naturen. Her er der tid til at forundres over ensian-blåfugl, haletudser, benbræk og mosebølle. Og her kan lærerne styrke, forny og udvikle undervisningen med naturen i fokus og med forskellige fag på skemaet.

De egentlige attraktioner og oplevelser er jo derude i det storslåede landskab og ikke indenfor. Bygningen skal dog samtidig være attraktiv og imødekommende som en trædesten til naturen.

Nationalparkcenter Thy skal indeholde følgende kernefunktioner: Indendørs formidling, reception, foyer inkl. garderobe, offentlige toiletter, arbejdspladser (studerende, frivillige og ansatte), depot og teknik- og forenings- og møderum. Samlet anslået nettoareal er 670 kvm.

Centrale aktører
 • Allan Thomsen
  Anlægsentreprise
 • Loop Architects ApS
  Arkitekt
 • Nationalparkfond Thy
  Bygherre
 • Niras A/S
  Bygherrerådgiver
 • Sperring Montage v/E. Christensen
  Smedearbejde
 • Tømrerfirmaet Anders Andersen A/S
  Tømrer/Snedker
 • LB Consult
  Underrådgiver
 • SLA A/S
  Underrådgiver
 • I-KLIMA A/S
  Ventilationsentreprise
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.203