23948sdkhjf

Delehusene - studieboliger

Frederiksberg, Danmark

Kontrakt
Hovedentreprise
Fase
Udførelse
Størrelse
1.972 kvm
Start
December 2018
Slut
December 2019
Adresse
Roskildevej 54
2000 Frederiksberg

På Roskildevej i Frederiksberg opføres 41 almene ungdomsboliger efter VenligboligPlus-konceptet. Bebyggelsen har fået navnet Deleboligerne. 

Der opføres 38 ungdomsboliger med to værelser og tre ungdomsboliger med et værelse plus køkken og bad. Derudover er der fælles opholdsrum og fælles tagterrasser. Boligerne ligger i tre klynger i fire etager, som har fælles køkken og opholdsrum i stueetagen og fælles tagterrasser. Fælles rum er orienteret ind mod det fælles gårdrum og væk fra naboejendommene.

Projektet er et samarbejde mellem Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB), Venligboligfonden og Frederiksberg Kommune.  Det er et helt nyt koncept, der i 2017 vandt en Danish Design Award pris for det nytænkende koncept for integration af flygtninge. 

Projektet er tænkt med et særligt integrationskoncept, hvor halvdelen af beboerne er unge studerende, som vil være mentorer for de unge flygtninge, der flytter ind i den øvrige halvdel af boligerne. De studerende skal hjælpe deres naboer med at finde på plads i boligområdet og kommunen. Frederiksberg Kommunes Social Sundheds og Arbejdsmarkedsforvaltning støtter de unge flygtninge i at finde uddannelse eller arbejde. Der er etableret en følgegruppe for projektet med repr. fra naboejendommene i området.

Centrale aktører
  • 2+1 ApS
    Arkitekt
  • ONV ARKITEKTER ApS
    Arkitekt
  • Frederiksberg Forenede Boligselskaber
    Bygherre
  • BM Byggeindustri A/S
    Entreprenør
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.078