23948sdkhjf

Havneudvikling Kerteminde

Kerteminde, Danmark

Fase
Forberedelse
Kategorier

”Havneudvikling Kerteminde” er navnet på en helhedsplan for udviklingen af Kerteminde havn. 

Planen er udarbejdet af Kerteminde Kommune i samarbejde med Jannik Nyrop, Urban Strategy og Sunke Arkitekter. Den tager afsæt i en politisk aftale om udviklingen af Kerteminde Havn fra juni 2018 samt i en Kulturarvsmasterplan udarbejdet af Østfyns Museer, og går i dialog med byens kulturarven og søger at sikre, at den kommende udvikling tager hensyn til stedbundne og arkitektoniske kvaliteter samt historiske bystrukturer i Kerteminde.

Planen der omfatter Strandkilen, Nordre Havnekaj og et område nord for Grønlandsgade, trækker købstaden ud til den gamle strandbred og Strandvejen etableres som en ny købstadsgade, hvor der åbnes op for huludfyldning i gadens vestlige side og ny randbebyggelse i den østlige side.

Havneplanens hovedgreb er at bygge videre på linjerne i købstadens oprindelige infrastruktur. Nye byggerier opføres som sammenhængende rand- og karrébebyggelser langs gader og veje i maksimalt 1 ½ - 2 ½ etage. Havneplanen skaber mulighed for at bygge cirka 120 nye boliger. Det er et krav, at husene opføres som sammenhængende enkelthuse med tydelige lodrette facadeskel.

De fire nye byområder eller kvarterer er opdelt i mindre sektioner. Den enkelte sektion har en størrelse, så lokale teams eller mindre entreprenører de fleste steder kan byde på entrepriserne, ligesom det er muligt at sælge sektionens eller bydelens enkelthuse særskilt.

Hovedgreb i planen er også, at bebyggelsen skal sikre inviterende offentlig tilgængelighed på havnearealerne, samt at byggerierne skal respektere hensyn til social, økonomisk og grøn bæredygtighed.

Hovedprojekt
  • Havneudvikling Kerteminde
Underprojekt(er)
Centrale aktører
  • Kerteminde kommune
    Bygherre
  • Jannik Nyrop Urban Strategy
    Rådgiver
  • Sunke Arkitekter ApS
    Rådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.187