23948sdkhjf

Espergærde Idrætsby

Espergærde, Danmark

Kontrakt
Fagentreprise
Fase
Afsluttet
Budget
49 mio. kr.
Størrelse
2.500 kvm
Start
Maj 2017
Slut
December 2018

Idrætsbyen er det nye lokale samlingssted i Espergærde, som skal rumme sportsaktiviteter lige fra skoleidræt og motionister til elitesport. Idrætsbyen rummer undervisning, et mangfoldigt idrætsliv og er et socialt samlingssted for både byens unge og ældre befolkning. Idrætsbyen skal facilitere samtidighed, mødet mellem forskellige brugergrupper og skal give plads til, at foreninger og individer kan dyrke deres interesser i et mindre fællesskab. 

 

Idrætsbyen er syv nye kommunale bygninger, som bygges sammen med Gymnasiets eksisterende hal- og omklædningsbygning:

Torvet er Idrætsbyens foyer, sociale rum og rumlige forbindelse mellem Espergærde Gymnasiums eksisterende idrætshal og de nye kommunale bygninger. Torvet er et attraktivt opholdssted for gymnasiets elever og skolerne i dagtimerne, og for det kommunale idrætsliv om aftenen.

Rytmikhuset er Idrætsbyens “bløde” rum med et stort gummitæppe som gulvbelægning. Det kan bruges til grandprix gymnastik, kampsport, yoga, babyrytmik, børneteater, film m.m.

Det Fleksible Hus kan bruges på flere måder lige fra squash turneringer til rum for dans og yoga. Den 195 m² bygningen opdeles af 2 permanente sandvægge til tre mindre rum, hver dimensioneret til én squashbane. Rummene kan bruges til fx dans, zumba og yoga ud over squash.

Fælleshuset er undervisnings- og mødested for skoler og foreningslivet med borde og stole, både for cafémiljø og værkstedsfaciliteter eller klubarrangementer med møder og fællesspisning.
I et anretter køkken ud mod gangen kan der tilberedes mad i forbindelse med fællesspisning. Køkkenet kan også bruges til at fylde drikkedunken i det daglige.

Multihuset er den nye idrætshal, der skal dække behovet for større idrætskapacitet for Gymnasiet i dagtimerne og for foreningslivet eftermiddag og aften.
Her etableres springgrav, opstregninger og inventar for basketball, volleyball, 3 badmintonbaner.

Styrkehuset er idrætsbyens fitnesslokale med opstilling af fitnessmaskiner, vægttræning, core træning m.m. Omklædningshuset I Gymnasiets bygninger etableres 2 ekstra omklædningsrum i forlængelse af nuværende 2 omklædningsrum.

Omklædning I Gymnasiets omklædningsbygning med 2 eksisterende omklædningsrum tilbygges 64 m2 brutto areal, så der kan indrettes 2 ekstra omklædningsrum i forlængelse af de eksisterende. 
Boldhuset Sammenhængen mellem Idrætsbyens nye bygninger og Gymnasiets eksisterende idrætshal sker ved at lave gennembrydninger i den eksisterende gavl, så der er synlig kontakt ml. torvet og gymnasiehallen.

Centrale aktører
 • Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard A/S
  Anlægsentreprise
 • ELKIÆR + EBBESKOV ARKITEKTER ApS
  Arkitekt
 • Mangor & Nagel A/S
  Byggeledelse
 • Helsingør Kommune
  Bygherre
 • SIF Gruppen
  El-entreprise
 • GHB Landskabsarkitekter A/S
  Landskabsarkitekt
 • Klaus Nielsen A/S
  Rådgivende ingeniør
 • Råhusentreprise
 • G4s Security Services A/S
  Sikringsentreprise
 • Unisport Scandinavia ApS
  Sportsentreprise
 • Vida A/S
  Tømrerentreprise
 • Kemp & Lauritzen A/S
  VVS-entreprise
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.11