23948sdkhjf

Faaborg Havn og By - udviklingsplan

Faaborg, Danmark

Fase
Forberedelse
Kategorier

Faaborg – Midtfyn Kommune har sammen med Realdania igangsat et ambitiøst plan- og udviklingsprojekt for Faaborg Havn og By. Til formålet afholdes en parallelkonkurrence med tre teams. Først i en åben dialog og senere i konkurrence om den bedste udviklingsplan.

Projektet tager afsæt i sammenhængende analyser og vurderinger af byens kvaliteter og udviklingsmuligheder. Faaborg har - som en velholdt og meget bevaringsværdig købstad med en unik natur til lands og til vands - en række potentialer og styrkepositioner, som kan forstærkes og bygges videre på.

Parallelkonkurrences teams skal på baggrund af parallelkonkurrencens konkurrenceprogram, levere en udfoldet og kvalificeret udviklingsplan for den fremtidige udvikling i konkurrenceområdet.

Ud over politikere, fagdommere og andre fagpersoner er der tilknyttet en investorrådgiver til hele processen for parallelkonkurrencen, der skal være med til at kvalificere projekterne i et vækst- og investeringsperspektiv. Investorrådgiveren vil fungere som rådgiver for kommunen og dommerkomiteen i dialogen og bedømmelsen af de 3 teams (og den efterfølgende udviklingsplan). Investorrådgiveren vil levere input i workshops og bidrage med anbefalinger, der optimerer investorers og andre interessenters behov og incitamenter for efterfølgende at deltage i investeringer i byens udvikling.

Parallelkonkurrencen har fokus på blandt andet: Slagterigrunden, klimasikring af havnefronten, Banegårdsområdet, forbindelsen mellem fjord og sund herunder også kulturaksen samt bygningskulturarv. Arkitektkonkurrencerdk ApS, ved Anne-Mette Bølling, arkitekt maa, er konkurrencerådgiver gennem hele forløbet og sekretær for dommerkomiteen.

Centrale aktører
  • Realdania
    Bygherre
  • Faaborg-Midtfyn Kommune
    Bygherre
  • GHB Landskabsarkitekter A/S
    Hovedrådgiver
Er din virksomhed central aktør i projektet? Tilføj den nu.

Dette er en gratis service. Tilføj din virksomhed som deltager på projektet. Din virksomhed vil efterfølgende blive vist, hvis den godkendes som central aktør.

Indlæg fra arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer
Er I med i projektet? Tilføj et indlæg nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Produkter og løsninger
Er jeres produkt eller løsning anvendt? Tilføj nu.

Du skal logge ind for at fortsætte

Log indBliv medlem
Tilføj billeder eller videoer til projektet

Send til en kollega

0.126